16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsHoe kijkt u tegen de nieuwe coronamaatregelen aan?

Hoe kijkt u tegen de nieuwe coronamaatregelen aan?

DALFSEN – Op dinsdag 28 september en donderdag 30 september is het mogelijk om met burgemeester Erica van Lente en wethouder Jan Uitslag in gesprek te gaan over de nieuwe coronamaatregelen. Voor inhoudelijke vragen over het coronavirus of de bestrijding ervan, zal er ook iemand van de GGD IJsselland aanwezig zijn. Op dinsdag 28 september vindt het plaats in De Spil in Nieuwleusen van 17.30 – 18.30 uur en op donderdag 30 september van 17.00 – 18.00 uur in De Mozaïek in Lemelerveld. Zowel aanmelden als spontaan op genoemde tijdstip  binnenlopen is mogelijk. Eerder is het al georganiseerd in de kern Dalfsen.

Al 1,5 jaar bevinden we ons in een bijzondere tijd. Bij iedere persconferentie zette Nederland een stap naar een nieuwe fase in de corona-aanpak en met iedere stap kwamen er nieuwe vragen in de samenleving bij. Op een aantal momenten ging de gemeente Dalfsen  in gesprek met inwoners en ondernemers over hoe de verschillende fases beleefd werden en hoe er vooruit gekeken werd naar de tijd ná corona.

Kort geleden zijn de nieuwe maatregelen per 25 september bekend gemaakt: geen afstand meer houden en bij een aantal gelegenheden een coronapas laten zien om toegang te krijgen. “We merken dat deze nieuwe fase ook weer nieuwe vragen, zorgen en ideeën met zich meebrengt”, vertelt burgemeester Erica van Lente. “We zien ook dat er heel verschillende opvattingen leven. Wij vinden het van belang dat we elkaars standpunten kennen en dat we respect en begrip hebben voor de verschillende opvattingen die er leven. Hoe kijkt u aan tegen de fase die aanbreekt met de nieuwe maatregelen? Dit horen we graag van u en nodigen u daarom van harte uit om met ons in gesprek te gaan”.

Inwoners zijn van harte welkom voor een gesprek (en een kopje koffie of thee) op:

  • Dinsdag 28 september van 17.30 – 18.30 uur in De Spil in Nieuwleusen.
  • Donderdag 30 september van 17.00 – 18.00 uur in De Mozaïek in Lemelerveld.

Van tevoren aanmelden kan via [email protected] of telefoonnummer 0529 48 83 02. Uiteraard is spontaan binnen komen lopen op de vermelde tijdstippen ook mogelijk.

- Advertisment -

Meest Populair