23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeEvenementenIngrid Keestra in het Alzheimer Café Dalfsen 18 oktober a.s.

Ingrid Keestra in het Alzheimer Café Dalfsen 18 oktober a.s.

DALFSEN – Op maandagavond 18 oktober is er Alzheimer Café in Zalencentrum De Overkant, Kerkplein 22, 7721 AD Dalfsen. Mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden zijn van harte welkom. Ook vrijwilligers en professionals die werken met mensen met dementie zijn welkom om mee te praten en/of informatie op te halen. Het thema van deze avond is ‘Mantelzorger der Liefde’, we mogen deze avond een bijzondere spreker verwelkomen: Ingrid Keestra !  

Om 19.30 uur start het programma (inloop vanaf 19.00 uur.) De avond duurt ongeveer twee uur en de toegang is gratis.

In de lezing van Mantelzorger der liefde vertelt Ingrid Keestra over haar boeken ‘Mantelzorger der liefde’ en ‘Het Mantelzorger-Alfabet’ en haar ervaringen als mantelzorger van haar moeder die 15 jaar alzheimer had. Ingrid beschrijft –aan de hand van de letters van het alfabet- dingen waar zij tegenaan liep. En vooral hoe ze die obstakels positief probeerde te draaien. Ze neemt ons mee langs grote en kleine thema’s waar je mee te maken krijgt als mantelzorger van iemand met dementie. Zelf zegt ze: “Het mantelzorg Alfabet maakt hopelijk dingen bespreekbaar, want als je niet open bent, kun je geen begrip krijgen. Het is verder bedoeld anderen, die nog aan het begin van het mantelzorgtraject staan, hoop te geven. Het hoeft niet alleen maar verdrietig te zijn”. Het is een interactieve avond met voorbeelden, vragen en korte filmpjes, en met ruimte voor de deelnemers om te reageren.

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Algemene informatie over dementie is aanwezig op onze foldertafel.

- Advertisment -

Meest Populair