16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeEvenementenStart gratis cursussen Digisterker in Bibliotheek in november

Start gratis cursussen Digisterker in Bibliotheek in november

DALFSEN – De bibliotheek biedt verschillende workshops en trainingen om je digitale vaardigheden verder te ontwikkelen. De cursus Digisterker start in november in Oudleusen, Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld. Deze cursus is erop gericht te leren hoe je zaken met de overheid digitaal regelt. Aanmelden kan via het Infopunt of op de website van de bibliotheek.

In deze cursus leer je stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal je persoonlijke zaken bij de overheid regelt. Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? Hoe werkt de website van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? Welke informatie over mezelf die de overheid heeft kan ik online inzien, zoals de opbouw van je AOW of pensioen? Ook vragen die de deelnemers inbrengen worden zo veel mogelijk behandeld. Lukt dat niet in de groep, dan word je persoonlijk geholpen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 2 uur waarin de deelnemers in een rustig tempo en onder deskundige begeleiding praktisch geholpen worden.

  • 1 november, 15 – 17 uur, Oudleusen;
  • 5 november, 14 -16 uur, Lemelerveld;
  • 24 november, 14 – 16 uur, Dalfsen;
  • 26 november, 10 -12 uur, Nieuwleusen.

Creatieve workshops met nieuwe technologie

Naast verschillende cursussen om digitale vaardigheden te versterken biedt de bibliotheek ook creatieve workshops met nieuwe technologie zoals lasersnijden en verschillende vrije inloopuurtjes waar je vragen kunt stellen over E-books, WhatsApp en andere digitale zaken.

Het complete aanbod is te vinden op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekdalfsen.nl.

- Advertisment -

Meest Populair