18.3 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsOpening Stationsstraat/Schoolstraat en onthulling kunstwerk Lemelerveld

Opening Stationsstraat/Schoolstraat en onthulling kunstwerk Lemelerveld

LEMELERVELD – Vorig jaar is de Stationsstraat en een deel van de Schoolstraat in Lemelerveld door firma Reko uit Raalte heringericht. Daarbij is de volledige straat op de kop gegaan, van straatsteen tot het volledig vervangen van de riolering. Omwonenden en andere bezoekers van Lemelerveld rijden hier alweer een tijd overheen, maar een officiële opening met omwonenden, die veel inbreng hebben gehad, ontbrak nog. Afgelopen woensdagmiddag 17 november was dit het moment en werd ook het kunstwerk op deze locatie onthuld door wethouder Ruud van Leeuwen en Wim Spijkerman, ontwerper van het kunstwerk. Naast de omwonenden waren de aannemer, de projectgroep en overige belangstellenden aanwezig.

Wethouder Ruud van Leeuwen: “De herinrichting is samen met de omwonenden tot stand gekomen. In een aantal avonden is gezamenlijk gewerkt aan een ontwerp. Daarnaast konden de aanwonenden een keuze maken in de materialen. Bijvoorbeeld wat voor kleur bestrating ze in de straat wilden hebben en ze konden kiezen uit verschillende soorten beplanting. En het resultaat mag er zijn! Het is een mooie entree van Lemelerveld geworden”.

Historie zorgt

Uit de historie blijkt dat aan de Stationsstraat ook echt een station heeft gestaan. Tijdens de werkzaamheden is nog een oude fundering gevonden, die nog van dit stationsgebouw is. De wens was om het verleden nog meer zichtbaar te maken en dit is samen met de historische werkgroep Lemelerveld opgepakt. Kunstenaar Wim Spijkerman heeft een mooi kunstwerk gemaakt, dat naar het verleden verwijst. Het kunstwerk is tijdens de opening onthuld. Deze is geplaatst op de keerlus aan het einde van de Stationsstraat; vlakbij de oude fundering van het Stationsgebouw.

- Advertisment -

Meest Populair