23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsCollege blijft met beperkte grondprijsstijging woningmarkt stimuleren

College blijft met beperkte grondprijsstijging woningmarkt stimuleren

DALFSEN – Jaarlijks stelt het college de grondprijzen voor de woningmarkt vast. Ook dit jaar heeft het college de grondprijzen voor 2022 weer vastgesteld. Uit onderzoek naar de ontwikkelingen van de prijzen van bestaande woningen binnen de gemeente blijkt dat deze sterk stijgen. Met name in het jaar 2021. Er blijft meer vraag dan aanbod naar woningen en de kosten  die samenhangen met de ontwikkeling van de grondexploitatie zijn ook sterk gestegen. Door de grote uitdagingen op woningbouwgebied heeft het college besloten om deze sterke prijsstijging niet volledig door te rekenen in de nieuwe grondprijzen.

Gemeenten hebben twee uitdagingen waar ze mee te maken hebben. Enerzijds voldoende woningbouw te creëren en anderzijds om inwoners met een kleiner budget aan een woning te helpen. Bij het vaststellen van de grondprijzen heeft het college ervoor gekozen om met name in de goedkopere prijsklasse zoals sociale koopwoningen en overige rijwoningen de grondprijzen minder sterk te laten stijgen. Voor de sociale woningbouw is er zelfs voor gekozen om alleen een verhoging van 3% toe te passen.

“Een prijsstijging in deze tijd is helaas nodig. Maar door te kiezen voor een lagere prijsstijging dan het onderzoek aantoont, hopen we ook inwoners met een minder gevulde portemonnee te blijven ondersteunen en stimuleren om een woning te kunnen huren of kopen”, aldus wethouder Ruud van Leeuwen. Hiermee geeft de gemeente invulling aan het beleid vanuit de woonvisie gemeente Dalfsen 2019-2024.

- Advertisment -

Meest Populair