23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeEvenementenVoorlezen is leuk! Lees jij ook mee? 

Voorlezen is leuk! Lees jij ook mee? 

DALFSEN – Van 26 januari t/m 5 februari zijn de Nationale Voorleesdagen en staat het prentenboek “Maar eerst ving ik een monster” van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer centraal. Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar 2022. Het prentenboek gaat over het leukste ritueel van de dag: Voorlezen. De campagne van de Nationale Voorleesdagen is bedoeld om het voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen te stimuleren. Neem eens een kijkje op www.nationalevoorleesdagen.nl voor de prentenboeken top 10 en op www.bibliotheekdalfsen.nl. De bibliotheek organiseert leuke voorleesmomenten. Lees jij ook mee?  

Kinderburgemeester, wethouder en vrijwilligers lezen voor

Op de kinderdagverblijven wordt ook voorgelezen. Veel van hen kiezen voor een ander prentenboek uit de Prentenboeken Top 10, namelijk “Vos gaat uit rijden”. Dit is een vrolijk voorleesverhaal voor kleine coureurs. Myla, de kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen, leest dit boekje donderdag 27 januari voor aan de kinderen van kinderopvang Doomijn. Wethouder Jan Uitslag leest het boekje maandag 31 januari voor aan de kinderen van Partou in Lemelerveld en een tweetal Boekstartvrijwilligers gaat langs bij Kindercentrum Oudleusen.

Gratis muziektheatervoorstelling “Maar eerst ving ik een monster”

Deze geweldig leuke muziektheatervoorstelling organiseert de bibliotheek in het kader van de Nationale Voorleesdagen speciaal voor kinderen van 2 tot 5 jaar en hun (groot)ouders.

Alweer voor de 7e keer maakt Katiuscia een muziektheatervoorstelling in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Haar voorstellingen zijn lief, verrassend en vooral muzikaal. Vanuit een kleurrijk decor zingt ze over de monsters onder je bed. Aanmelden voor de gratis voorstellingen om  9.30 uur en 10.30 uur kan op: www.bibliotheekdalfsen.nl.

De voorstelling wordt georganiseerd onder voorbehoud in verband met Corona. Mocht het niet door kunnen gaan, dan probeert de bibliotheek de voorstelling op een ander moment aan te bieden.

BoekStart ochtend

Wanneer dinsdagavond 25 januari wordt besloten dat er weer voorgelezen mag worden in de bibliotheek dan wordt er op woensdag 2 februari in Nieuwleusen een BoekStartochtend georganiseerd om 10.00 uur en op donderdag 3 februari in Lemelerveld. Ook hier staat het boekje “Vos gaat uit rijden” centraal. Als het niet fysiek mag, dan vindt BoekStart online plaats.

Online voorlezen

Wanneer de theatervoorstelling en de boekstartuurtjes niet door kunnen gaan dan vindt BoekStart online plaats op woensdag 2 februari en op donderdag 3 februari om 10.00 uur. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek. Alle deelnemers krijgen een linkje toegestuurd en kunnen via Teams meeluisteren. Een Teams account is niet perse nodig om mee te kunnen doen.

“Maar eerst ving ik een monster” in meerdere talen 

Dit jaar wordt het prentenboek van het jaar in meerdere talen aangeboden. Via het Taalpunt, de VoorleesExpress en het consultatiebureau krijgen gezinnen met jonge kinderen waarvan de moedertaal Arabisch, Pools of Turks is een exemplaar in hun moedertaal aangeboden.

- Advertisment -

Meest Populair