21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeEvenementenDe toekomst van Bibliotheek Dalfsen - Een goed gesprek met Job Cohen

De toekomst van Bibliotheek Dalfsen – Een goed gesprek met Job Cohen

DALFSEN – In 2022 bestaat Stichting Openbare Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen 20 jaar. Op maandag 25 april wordt dat gevierd met een goed gesprek over de toekomst van de bibliotheek. Speciale gast is Job Cohen.

Wat is de meerwaarde van de bibliotheek in de samenleving? Welke rol heeft zij in het onderwijs, het culturele veld, en het sociale domein? Hoe kan de bibliotheek inspelen op de snelle veranderingen in de samenleving, en mensen helpen meedoen en zich ontwikkelen?

Over deze en allerlei andere vragen gaan we op maandag 25 april in gesprek, met Job Cohen en met elkaar. Het is een prachtig moment om het over de toekomst te hebben, want dit jaar zal de Bibliotheek Dalfsen ook een nieuw meerjarenbeleidsplan schrijven.

Job Cohen

Hoofdgast Job Cohen was niet alleen minister en burgemeester van Amsterdam, ook was hij vanaf 2013 voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam én voorzitter van de externe commissie Toekomstperspectief openbare bibliotheek in 2025. Het resultaat van de ‘commissie Cohen’ was in 2015 de publicatie Bibliotheek van de toekomst: knooppunt voor kennis, contact en cultuur.

Programma

Na een lezing van Job Cohen volgt een kringgesprek met Wout Noorman (directeur-bestuurder Saam Welzijn), Linda Pereboom (directeur Cazemierschool), Lisa Snijder (senior manager kinderopvang Doomijn), Elze Klute (vrijwilliger digitale vaardigheden Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen) en Jackeline Mekkes (directeur Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen).

Gespreksleider: Dorothé Brinkman
Wanneer: Maandag 25 april 2022
Waar: Trefkoele+, Dalfsen
Tijd: 15.15 – 17.00 uur (inloop vanaf 15.00 uur en aansluitend aan het programma een drankje)
Toegang: gratis.

Aanmelden kan via www.bibliotheekdalfsen.nl/20jaar. Vanwege de mogelijk grote belangstelling is het aan te raden om niet te lang te wachten met aanmelden.

- Advertisment -

Meest Populair