10.8 C
Dalfsen
donderdag 8 juni 2023
No menu items!
HomeKunst & CultuurOp 7 en 8 mei Kunst om Dalfsen

Op 7 en 8 mei Kunst om Dalfsen

DALFSEN – Er doen dit jaar weer veel kunstenaars mee en daarom is het vaak lastig om te kiezen waar je naar toe wilt gaan. Want het zijn ook flinke afstanden tussen de diverse kunstpunten. Maar de oplossing om heel veel te zien is eenvoudig.

Initiatief

In het dagelijks leven kijk je oppervlakkig om je heen. En dat is natuurlijk? Bedenk dan maar eens hoe de voordeuren van je buren eruit zien. Bijna niemand zal de deuren tot in de kleinste details kunnen beschrijven. Logisch, maar onze oppervlakkige manier van kijken, is niet geschikt om kunst te bekijken. Als je leert op details te letten, gaat een kunstwerk leven en wordt het vanzelf interessant. Een veelgemaakte fout is dat mensen het kunstwerk willen doorgronden. Ze willen weten wat de boodschap van de kunstenaar is, maar het leuke – en tegelijkertijd lastige – van kunst is dat die boodschap voor iedereen anders kan zijn. Er is niet één oplossing. Dus in plaats van je daarop te focussen, kun je beter kijken naar wat jij ziet en wat jij daarvan vindt en leg dit vast.

De oproep is dan ook het volgende

  1. Kies een onderwerp (landschap-natuur-mensen-dieren-abstract- detail)
  2. Maak bij iedere kunstpunt die je bezoekt een digitale foto van het onderwerp (mogen er meer zijn)
  3. Foto formaat moet 1920-1080 zijn of hoger. (meeste mobiels hebben dit)
  4. Stuur deze op naar [email protected]
  5. Uw naam wordt bij de foto gezet.
  6. De film(s) is dan te zien op Dalfsennet en andere media
- Advertisment -

Meest Populair