20.4 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsKoninklijke Onderscheidingen tijdens lintjesregen 2022 in gemeente Dalfsen

Koninklijke Onderscheidingen tijdens lintjesregen 2022 in gemeente Dalfsen

DALFSEN – Ook dit jaar stond de dag voor Koningsdag in het teken van de lintjesregen. Tien inwoners van de gemeente Dalfsen mochten op 26 april een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen. Burgemeester Erica van Lente verraste de zogenoemde gedecoreerden in de ochtend met het grote nieuws en reikte de onderscheiding uit. Tijdens de speciale Oranjereceptie in het gemeentehuis op 26 april om 15.30 uur worden alle gedecoreerden nog eens extra in het zonnetje gezet.

De volgende personen uit de gemeente Dalfsen ontvingen een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere inzet.

Koninklijke Onderscheiding voor Yvonne te Woerd

Yvonne te Woerd (67 jaar) uit Dalfsen is op dinsdag 26 april 2022 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Yvonne te Woerd werkte tot haar pensionering bij Ingenieursbureau Ruimtewerk. Naast haar werk was en is ze heel actief bij verschillende verenigingen en organisaties. Ze was bijvoorbeeld jarenlang bestuurslid en vrijwilliger voor de Sportvereniging Dalfsen Handbal. Ze coachte spelers en zette zich in voor het schoolhandbal. Door deze inzet is dit evenement echt op de kaart gezet. Naast handbal richtte Yvonne te Woerd zich ook op de muziek. Vanaf de oprichting van Salonorkest Spoom Dalfsen in 1997 tot nu helpt ze mee bij het orkest. Tot 2016 als penningmeester en tot op de dag van vandaag als vrijwilliger. Ze legt onder meer de contacten voor de te organiseren optredens en uitvoeringen. Ook zat Yvonne te Woerd ruim acht jaar in de Raad van Toezicht van Woonzorgcentrum Rosengaerde. Zij hielp mee bij de professionalisering van het bestuur en was contactpersoon voor de OR. Bij Stichting Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen is Yvonne te Woerd op dit moment secretaris. In deze rol hielp ze de bibliotheek veranderen van plek voor de uitleen van boeken naar een moderne instelling waar naast boeken ook de basisvaardigheden en digitale vaardigheden centraal staan. Voor de Vrienden van Dalfsen is Yvonne te Woerd projectleider van de werkgroep Typisch Dalfsen, voor de Centrumvisie van Dalfsen. Ook is ze bestuurslid van Stichting Anjerpunt in Hoonhorst. Hier hielp Yvonne te Woerd mee het Anjerpunt voor inwoners en bezoekers van het Vechtdal een succes te maken.

Yvonne te Woerd heeft zich een lange periode ingespannen voor de samenleving of heeft anderen daartoe gestimuleerd. Gezien de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten is mevrouw Te Woerd dinsdag 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een rij: de ontplooide activiteiten door decoranda:

1990 – 2010Bestuurslid van en vrijwilliger bij de Sportvereniging Dalfsen Handbal.
 1997 – hedenPenningmeester (tot 2016) van en vrijwilliger bij het Salonorkest Spoom te Dalfsen.
 2008 – 2017Lid van de Raad van Toezicht van het Woonzorgcentrum Rosengaerde te Dalfsen.
 2011 – hedenSecretaris van de Stichting Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen.
 2011 – hedenVrijwilliger bij de Vereniging Vrienden van Dalfsen. Betrokkene is voorzitter/projectleider van de werkgroep Typisch Dalfsen ten behoeve van de Centrumvisie Dalfsen.
 2016 – hedenBestuurslid van de Stichting Anjerpunt te Hoonhorst.

Koninklijke Onderscheiding voor Gretha Houweling-Zeldenrust

Gretha Houweling-Zeldenrust  (70 jaar) uit Dalfsen is op dinsdag 26 april 2022 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gretha Houweling werkte tot haar pensionering in 2018 als surveillant bij de Hogeschool Viaa in Zwolle. Daarnaast zet(te) ze zich op veel vlakken vrijwillig in. Zo was ze 12 jaar taalcoach en maatschappelijk begeleider bij Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland. Ook zorgde Gretha Houweling jarenlang als pleegouder/noodopvang (samen met haar man) voor een minderjarig meisje. Zij zorgden voor ondersteuning, boden een veilige omgeving en gaven stabiliteit. Vanaf 2006 waren ze pleegouder/ondersteuner en verleenden tot 2012 via SGJ Christelijke Jeugdzorg een dagdeel per week (vakantie)opvang aan twee zussen. Na 2012 boden ze vakantieopvang en verrichten zij hand-en-spandiensten.

Vijf jaar lang was Gretha Houweling vrijwilliger bij de Stichting Gemiva-SVG Groep te Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij gaf hier bijbellessen aan kinderen met een verstandelijke beperking. Sinds 2006 is Gretha Houweling bezoekvrijwilliger bij de Stichting Philadelphia, locatie Veldwachterstraat in Dalfsen. Daarnaast is zij vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Dalfsen-Oost. Zij is gastvrouw, begeleider van het kinderwerk en brengt sinds 2019 voedselpakketten rond. Voor de Nierstichting is Gretha Houweling wijkcoördinator en collectant.

Gretha Houweling heeft zich een lange periode ingespannen voor de samenleving of heeft anderen daartoe gestimuleerd. Gezien de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten is mevrouw Houweling dinsdag 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een rij: alle ontplooide activiteiten door decoranda:

1990 – 2002Vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland.
 1991 – 1994Opvang en ondersteuning van een minderjarig meisje
 1992 – 1997Vrijwilliger bij de Stichting Gemiva-SVG Groep te Nieuwerkerk aan den IJssel.
 2006 – 2017Pleegouder/ondersteuner van twee zussen. Samen met haar echtgenoot verleende betrokkene tot 2012 via SGJ Christelijke Jeugdzorg een dagdeel per week opvang en vakantieopvang. Na 2012 boden zij vakantieopvang en verrichtten zij hand-en-spandiensten.
 2006 – hedenBezoekvrijwilliger bij de Stichting Philadelphia, locatie Veldwachterstraat te Dalfsen.
 2009 – hedenVrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Dalfsen-Oost.
 2016 – hedenWijkcoördinator van de Nierstichting.

Koninklijke Onderscheiding voor Jan Uitslag

Jan Uitslag (51 jaar) uit Dalfsen is op dinsdag 26 april 2022 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Uitslag is vanaf 2017 tot op heden werkzaam als wethouder bij de gemeente Dalfsen. Naast deze werkzaamheden verrichtte hij diverse vrijwilligerswerkzaamheden. Zo was hij betrokken bij de Hervormde Gemeente Dalfsen. Hier begeleidde hij het uitwisselingsproject tussen Amerikaanse, Roemeense en Nederlands jongeren, waarbij zij sociale projecten ondersteunden. Ook was Jan Uitslag jeugdouderling, voorzitter van de jeugdraad en hielp hij bij de fusie van de Gereformeerde en de Hervormde kerken. Ook organiseerde hij het ICQ festival.

Jan Uitslag was vanaf 2004 ruim 13 jaar raadslid bij de gemeente Dalfsen. Vanaf 2011 is Jan Uitslag hulpkoster bij de Protestantse Gemeente Dalfsen. Ook zette hij zich gedurende 3 jaar in voor voetbalvereniging ASC’62. Sinds 2018 is hij dijkwacht bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta en coördineert hij de dijkpost. Ook begeleidt Jan Uitslag de jongerengroep 0529 Unites Dalfsen sinds 2018, tijdens de reizen naar Roemenië. Daar helpt de jongerengroep bij diverse sociale projecten. Ook is Jan Uitslag verantwoordelijk voor de financiën van 0529 Unites Dalfsen.

Jan Uitslag heeft zich een lange periode ingespannen voor de samenleving of heeft anderen daartoe gestimuleerd. Gezien de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten is de heer Uitslag dinsdag 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een rij: de ontplooide activiteiten door decorandus:

1992 – 1995Vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Dalfsen.
 1992 – 1996Jeugdouderling bij de Protestantse Gemeente Dalfsen.
2002 – 2004Organisator van het ICQ festival.
2004 – 2017Raadslid bij de gemeente Dalfsen.
2011 – hedenHulpkoster bij de Protestantse Gemeente Dalfsen
2012 – 2015Vrijwilliger bij Voetbalvereniging ASC’62 Dalfsen
2018 – hedenDijkwacht bij Waterschap Drents Overijssels Delta.
2018 – hedenVrijwilliger bij de jongerengroep 0529 Unites te Dalfsen.

Koninklijke Onderscheiding voor Ruud van Leeuwen

Ruud van Leeuwen (67 jaar) uit Dalfsen is op dinsdag 26 april 2022 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ruud van Leeuwen werkte in de periode 1980-2014 als docent Biologie en Engels bij het AOC De Groene Welle. Daarna is hij wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Dalfsen geworden. Maatschappelijk is Ruud van Leeuwen ook al jaren vrijwillig actief. Elf jaar lang was hij secretaris en voorzitter van D66 Harderwijk. Als vicevoorzitter van het Rode Kruis afdeling Harderwijk zorgde hij voor het sociaal vervoer, waarbij mensen met een beperkte mobiliteit werden vervoerd. In 1989 is het Milieucentrum Harderwijk mede opgericht door Ruud van Leeuwen. Ook was hij hiervan enige tijd voorzitter.

D66 Dalfsen werd in 1993 mede opgericht door Ruud van Leeuwen. Hij vervulde ook de rol van secretaris binnen de partij. Naast het voorzitterschap van de jeugdsoos in Hoonhorst organiseerde hij ook activiteiten voor de jeugd. Verder maakte Ruud van Leeuwen gedurende 9 jaar deel uit van de gemeenteraad van Dalfsen. Daarna werd hij benoemd tot wethouder in de gemeente Dalfsen. Vanaf 2000 is Ruud van Leeuwen vrijwilliger bij volleybalvereniging Dalvo. Hij fungeerde als coach en is scheidsrechter tot op heden. Als bestuurslid van de Partij Gemeentebelangen ondersteunde hij de partij gedurende 4 jaar.

Ruud van Leeuwen heeft zich een lange periode ingespannen voor de samenleving of heeft anderen daartoe gestimuleerd. Gezien de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten is de heer Van Leeuwen dinsdag 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een rij: alle ontplooide activiteiten door decorandus:

1981 – 1992Secretaris en voorzitter van D66 Harderwijk.
1982 – 1990Steunfractielid bij de lokale partij Progressief Harderwijk.
1988 – 1992Vicevoorzitter van het Rode Kruis, afd. Harderwijk.
1989 – 1992Medeoprichter en voorzitter van het Milieucentrum Harderwijk.
1993 – 2001Oprichter en secretaris van D66, afdeling Dalfsen.
1996 – 2000Voorzitter van de jeugdsoos in Hoonhorst.
1999 – 2000 en 2006 – 2014Raadslid in de gemeente Dalfsen.
2000 – hedenVrijwilliger bij de volleybalvereniging Dalvo.
2002 – 2006Bestuurslid van de partij Gemeentebelangen in Dalfsen.

Koninklijke onderscheiding voor Ruud Houweling

Ruud Houweling (69 jaar) uit Dalfsen is op dinsdag 26 april 2022 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ruud Houweling werkte tot zijn pensionering in 2019 als docent rekendidactiek op Hogeschool Viaa. Daarnaast was en is hij als vrijwilliger betrokken bij verschillende organisaties. Zo was hij tot 2005 diaken van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Nieuwerkerk aan den IJssel en lid van het Centraal Diaconaal Deputaatschap. Ook zorgde Ruud Houweling jarenlang als pleegouder/noodopvang (samen met zijn vrouw) voor een minderjarig meisje. Zij zorgden voor ondersteuning, boden een veilige omgeving en gaven stabiliteit. Vanaf 2006 waren ze pleegouder/ondersteuner en verleenden tot 2012 via SGJ Christelijke Jeugdzorg een dagdeel per week (vakantie)opvang. Na 2012 boden ze vakantieopvang en verrichten zij hand-en-spandiensten.

Sinds de verhuizing naar Dalfsen is de heer Houweling vrijwilliger/diaken voor de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Dalfsen-Oost en voorzitter van het Diaconaal Platform Dalfsen. Sinds 2019 is hij diaken voor het externe diaconaat en is hij de verbindende schakel tussen diaconie en de diverse projecten, waaronder het taalcafé voor vluchtelingen, de huiswerkbegeleiding voor minima en de Fietserieje. Sinds 2015 is Ruud Houweling ook collectecoördinator en wijkcoördinator voor de Nierstichting. Verder is hij sinds 2019 docent bij de Klik & Tik via de bibliotheek Dalfsen en is hij oprichter en voorzitter van de stichting Voor Elkaar Dalfsen. De stichting richt zich op het verlenen van hulp aan mensen met financiële problemen. Tot slot is Ruud Houweling sinds 2020 voorzitter van de werkgroep WMO van de Participatieraad Dalfsen.

Ruud Houweling heeft zich een lange periode ingespannen voor de samenleving of heeft anderen daartoe gestimuleerd. Gezien de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten, met als zwaartepunt de activiteiten in het kerkelijk leven, is de heer Houweling dinsdag 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een rij: alle ontplooide activiteiten door decorandus:

1980 – 2005Diaken van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt de Lichtkring te Nieuwerkerk aan den IJssel en lid van het Centraal Diaconaal Deputaatschap.
1991 – 1994Ondersteuner van een minderjarig meisje.
2006 – 2017Pleegouder/ondersteuner van twee zussen. Na 2012 boden zij  vakantieopvang en verrichtten zij hand-en-spandiensten.
2006 – hedenDiaken van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Dalfsen-Oost en voorzitter van het Diaconaal Platform Dalfsen. Sinds 2019 is betrokkene diaken voor het externe diaconaat en is hij verbindende schakel tussen de diaconie en de diverse projecten.
2015 – hedenCollectecoördinator en wijkcoördinator van de Nierstichting te Dalfsen.
2019 – hedenDocent Klik & Tik bij de bibliotheek Dalfsen.
2019 – hedenOprichter en voorzitter van de Stichting voor Elkaar Dalfsen.
2020 – hedenVoorzitter van de werkgroep WMO van de Participatieraad Dalfsen.

Koninklijke Onderscheiding voor Henk van der Beeke

Henk van der Beeke (76 jaar) uit Dalfsen is dinsdag 26 april 2022 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Henk van der Beeke werkte tot zijn pensionering in 2004 als senior projectleider bij Arcadis Heidemij. Daarnaast was en is hij volop actief als vrijwilliger bij verschillende organisaties. Zo is hij 24 jaar voorzitter geweest van de Fotoclub Dalfsen. Hij organiseerde de maandelijkse clubavond en onder zijn leiding ging de vereniging over van analoog naar digitaal fotograferen. Verder is hij jarenlang bestuurslid en vrijwilliger geweest bij de Stichting GreenBikes/GreenShoes Dalfsen. Hij verzamelde historische gegevens over de omgeving die gebruikt werden voor natuur- en landschapsroutes. Ook werden kunstobjecten in kaart gebracht voor de cultuur- en kunstroute en plande hij de gidsen in. Henk van der Beeke was sinds 2003 ook enthousiast vrijwilliger bij de Historische Kring Dalfsen. Hij was daar (foto)redacteur van het verenigingsblad en digitaliseerde alle uitgaven uit het verleden. Hij organiseerde de jaarlijkse historische avond en legde deze vast op film. Verder stelde Henk van der Beeke publicaties samen over de Vecht en het dorp Dalfsen, nam deel aan de activiteitencommissie en organiseerde de Monumentendag. De laatste jaren was hij ook betrokken bij het project het DNA van Dalfsen.

Henk van der Beeke heeft zich een lange periode ingespannen voor de samenleving of heeft anderen daartoe gestimuleerd. Gezien de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten, met als zwaartepunt de activiteiten in de culturele sector, is de heer Van der Beeke dinsdag 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een rij: alle ontplooide activiteiten van de decorandus:

1991 – 2015Voorzitter van de Fotoclub Dalfsen.
2003 – 2015Bestuurslid en vrijwilliger bij de Stichting GreenBikes/GreenShoes te Dalfsen.
2003 – 2020Vrijwilliger Historische Kring Dalfsen.

Koninklijke Onderscheiding voor Hein Tielbeke

Hein Tielbeke (87 jaar) uit Dalfsen is op dinsdag 26 april 2022 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hein Tielbeke werkte tot zijn pensionering bij Essent. Al vanaf de oprichting van Handbalvereniging SV Dalfsen in 1968,  was Hein Tielbeke een betrokken vrijwilliger. Maar liefst 45 jaar lang bewees hij zijn diensten. Zo was hij voorzitter, notuleerde de vergaderingen, was coach van het herenteam, wierf sponsoren, schreef voor het clubblad, was tijdswaarnemer en hield de score bij van de eredivisie wedstrijden. Naast deze activiteiten was Hein Tielbeke mede-oprichter/secretaris/bestuurslid van Stichting Vrienden van de Imminkhoeve. Hij verzorgt mede het onderhoud van de tuin en het terrein. Daarnaast hielp hij bij de organisatie van de bingo en de Damitobeurs. Vanaf 2000 is Hein Tielbeke vrijwilliger bij de Historische Kring Dalfsen. Hier is hij lid van de Werkgroep Foto en Beeldmateriaal en verzorgt hij het digitaliseren en rubriceren van het analoge bestand. Tot slot is hij vanaf 2012 t/m 2020 actief geweest als vrijwilliger bij Hospice ’t Huis de Pastorie.

Hein Tielbeke heeft zich een lange periode ingespannen voor de samenleving of heeft anderen daartoe gestimuleerd. Gezien de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten is de heer Tielbeke dinsdag 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een rij: alle ontplooide activiteiten van de decorandus:

1968 – 2013Voorzitter en vrijwilliger bij de Handbalvereniging SV Dalfsen.
1990 – hedenMedeoprichter/secretaris/bestuurslid van en vrijwilliger bij Stichting Vrienden van de Imminkhoeve.
2000 – hedenVrijwilliger bij de Historische Kring Dalfsen. Betrokkene is lid van de Wekgroep Foto en Beeldmateriaal
2012 – 2020Vrijwilliger bij Hospice ’t Huis De Pastorie te Dalfsen.

Koninklijke Onderscheiding voor Bart Scheperboer

Bart Scheperboer (66 jaar) uit Dalfsen is op dinsdag 26 april 2022 onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Bart Scheperboer werkte tot september 2021 als decaan en docent bij het Gymnasium Celeanum, waarna hij met pensioen is gegaan. Daarnaast zette hij zich in voor vele organisaties en is hij nog steeds actief. Bart Scheperboer heeft zich in 1989 als bestuurslid en provinciaal coördinator Overijssel ingezet voor de Stichting Model European Parliament (MEP) Nederland. De stichting werd in 1990 officieel opgericht. Het had als doel jonge mensen een beter inzicht te geven in het Europese integratieproces en de werking van de Europese Unie. In 2011 droeg de stichting haar taken over aan het Montesquieu Instituut. Bart Scheperboer is één van de docenten die aan de wieg van het MEP heeft gestaan en bij de ontwikkeling van het MEP een grote rol heeft gespeeld. Het MEP in Overijssel ontwikkelde zich tot één van de grootste provinciale MEP-organisaties. Binnen de groep van provinciale coördinatoren speelde de heer Scheperboer een prominente rol. Hij trad meerdere malen als begeleider van de Nederlandse  delegatie op tijdens de internationale MEP-conferenties. Ook zette hij zich in voor de schooluitwisselingsprogramma’s en provinciale debattoernooien.

Bart Scheperboer zette zich ook lokaal in. Zo was hij bestuurslid en voorzitter van de schoolcommissie van KBS De Polhaar, secretaris van en vrijwilliger bij de Dalfser Lawn Tennis Club Gerner, jeugdcoach bij Voetbalvereniging SV Dalfsen en voorzitter van Nationale Vereniging De Zonnebloem Dalfsen.

Bart Scheperboer heeft zich een lange periode ingespannen voor de samenleving of heeft anderen daartoe gestimuleerd. Gezien de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten is de heer Scheperboer dinsdag 26 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een rij: alle ontplooide activiteiten van de decorandus:

1989 – 2022Bestuurslid en provinciaal cöordinator Overijssel van de Stichting Model European Parliament (MEP) Nederland. De stichting is in 1990 officieel opgericht met als doel jonge mensen een beter inzicht te geven in het Europese integratieproces en de werking van de Europese Unie en bij hen een politiek bewustzijn te kweken. In 2011 heeft de stichting haar taken aan het Montesquieu Instituut overgedragen.
1999 – 2006Bestuurslid en voorzitter van de schoolcommissie van KBS De Polhaar in Dalfsen
2005 – 2012Secretaris van en vrijwilliger bij de Dalfser Lawn Tennisclub Gerner.
2010 – 2018Jeugdcoach bij de Voetbalvereniging SV Dalfsen
2014 – hedenVoorzitter van de Nationale Vereniging De Zonnebloem, afdeling Dalfsen.

Koninklijke Onderscheiding voor Dirk Brugman

Dirk Brugman (74 jaar) uit Dalfsen is op dinsdag 26 april 2022 onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dirk Brugman is tot het moment dat hij met pensioen is gegaan, eigenaar geweest van het boekenantiquariaat Papyrus in Deventer. Verder heeft hij zich jarenlang vrijwillig ingezet bij verschillende organisaties en doet dit nog steeds. Zo is hij oprichter en voorzitter van het IVN Zwolle. Hij organiseerde mede de cursus natuurgidsen en was bedenker en uitvoerder van het milieu-poppenspel voor basisscholen. Verder is Dirk Brugman medeoprichter en secretaris van de Stichting tot Herstel en Behoud van de voormalige Synagoge in Dalfsen. Hij hielp bij het werven van fondsen voor de restauratie en ondersteunde bij het herstel van de voormalige Synagoge. Als bestuurslid van de Vereniging Vrienden van Dalfsen maakte Dirk Brugman deel uit van diverse werkgroepen. Zo was hij betrokken bij de herinrichting van de passantenhaven en het bestemmingsplan Oosterdalfsen. Ook is de heer Brugman twintig jaar secretaris van de Stichting Molen Massier te Dalfsen geweest. Hij zette zich in voor het herstel van de molen en wierf de benodigde fondsen. Ook was hij actief voor Stichting Westermolen Dalfsen. In zijn rol als voorzitter realiseerde de heer Brugman de restauratie van de molen, de bouw van een winkel en een ruimte voor kleinschalige evenementen. Er werden gesprekken gevoerd met de gemeente en de heer Brugman zette zich in voor de exploitatie van de molen. Ook werd het 200-jarig jubileum van de molen gevierd. Brugman zat in de gemeenteraad van 1995 tot 2006 en was daarnaast 15 jaar voorzitter  van de Stichting Openbare Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen. Hij zette zich in voor de verandering van bibliotheek naar een maatschappelijke organisatie, de vestiging van de bibliotheken in de vijf Kulturhusen en het daarbij afstand doen van de oude gebouwen. Sinds 2013 tot nu is Dirk Brugman bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk te Dalfsen. Hij zet zich in voor het behoud van de kerk en het orgel. Voor de renovatie van het orgel werden fondsen geworven en hij realiseerde een kunstpunt in de kerk.

Dirk Brugman heeft zich een lange periode ingespannen voor de samenleving of heeft anderen daartoe gestimuleerd. Gezien de bestuurlijke aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten, met als zwaartepunt zijn activiteiten in de culturele sector, is de heer Brugman dinsdag 26 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een rij: alle ontplooide activiteiten van de decorandus:

1975 – 1981Oprichter en voorzitter van het IVN, afdeling Zwolle.
1982 – 1996Medeoprichter en secretaris van de Stichting tot Herstel en Behoud van de voormalige Synagoge te Dalfsen.
1986 – 1995Bestuurslid van de Vereniging Vrienden van Dalfsen.
1990 – 2010Secretaris van de Stichting Molen Massier te Dalfsen.
1995 – 2006Raadslid bij de gemeente Dalfsen.
2000 – 2018Voorzitter van de Stichting Westermolen Dalfsen.
2007 -2022Voorzitter van de Stichting Openbare Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen.
2013 – hedenBestuurslid van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk in Dalfsen.

Koninklijke Onderscheiding voor Rein Kuipers

Rein Kuipers (75 jaar) uit Dalfsen is op dinsdag 26 april 2022 onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tot zijn pensionering in 2011 werkt Rein Kuipers bij de Stichting Crow in Ede. Daarnaast zette hij zich actief in bij verschillende organisaties. Zo is hij mede-oprichter en voorzitter van het Plaatselijk Belang dorp Dalfsen. Naast deelname aan bestuursvergaderingen onderhield hij contact met alle belanghebbende partijen. Ook is Rein Kuipers twee bestuursperiodes voorzitter geweest van de VVD Dalfsen. De lokale afdeling werd sterker gemaakt door een fusie tussen de afdelingen Vechtdal, Dalfsen, Ommen, Hardenberg tot VVD Vechtdal. Vanaf 2012 is Rein Kuipers voorzitter van de Stichting Vechtgenoten Ommen, een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Het onderhouden van contacten met zorginstellingen, gasten en vrijwilligers behoorde tot zijn taken. Als voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Stichting Instellingen Psychosociale Oncologie (IPSO) en voorzitter van de Vereniging IPSO Inloophuizen zet Rein Kuipers vanaf 2013 tot op heden de inloophuizen op de kaart en zorgt hij voor draagvlak binnen de politiek om de huizen een stabiele basis te bieden.

Rein Kuipers heeft zich een lange periode ingespannen voor de samenleving of heeft anderen daartoe gestimuleerd. Gezien de aard, duur, landelijke uitstraling en betekenis van de activiteiten, met als zwaartepunt zijn activiteiten in de zorg, is de heer Kuipers dinsdag 26 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een rij: alle ontplooide activiteiten van de decorandus:

2007 – 2015Medeoprichter en voorzitter van het Plaatselijk Belang Dorp Dalfsen.
2010 – 2016Voorzitter van de VVD Dalfsen.
2012 – 2020Voorzitter van de Stichting Vechtgenoten te Ommen; een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.
2013 – hedenVoorzitter van de Raad van Toezicht bij de Stichting Instellingen Psychosociale Oncologie (IPSO) en voorzitter van de Vereniging IPSO Inloophuizen.
- Advertisment -

Meest Populair