10.8 C
Dalfsen
donderdag 8 juni 2023
No menu items!
HomeSportHet sportieve evenement Datrion is terug

Het sportieve evenement Datrion is terug

DALFSEN – Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie is de ‘Dalfser triatlon’. oftewel de Datrion. terug van weggeweest. Het evenement voor de sportievelingen die willen deelnemen aan zowel de Wandel3daagse, de Fiets3daagse en de Zwem4daagse. Deelnemers kunnen kiezen om één, twee of drie dagen aan iedere activiteit deel te nemen. Zo kunnen nog meer mensen deelnemen. Het is voor veel Dalfsenaren, naast de gezelligheid en saamhorigheid, een mooie uitdaging om gezond(er) en fit(ter) de zomer in te gaan. De Datrion start met de Wandel3daagse op 1, 2 en 3 juni.

Brons, zilver of goud

Er kan op drie niveaus een medaille worden verdiend. Een bronzen medaille bij één dag deelname per evenement, een zilveren medaille bij twee dagen deelname per evenement en een gouden medaille bij een deelname van drie dagen per evenement. Het is ook mogelijk om één of twee evenementen volledig mee te doen en bij de andere evenementen één of twee dagen aan te sluiten. De medailles worden uitgereikt door de wethouders van de gemeente Dalfsen tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 8 juli 19:30 bij het gemeentehuis.

Kabouter Datrion

Speciaal voor de allerkleinsten (4-6 jaar) en inwoners boven de 65 jaar is de Kabouter Datrion opgezet. Met verkorte afstanden en een speciaal fiets- en zwemparcours (zwemdiploma niet verplicht), wordt het voor iedereen mogelijk om deel te nemen. Voor mensen met een beperking kan samen met de organisatie worden gekeken naar mogelijkheden om mee te doen.

Aanmelden

Aanmelden voor de (gratis) Datrion-medaille kan door vóór 1 juni een e-mail te sturen naar [email protected]. Vermeld de voor- en achternaam, leeftijd en of de deelnemer gaat voor brons, zilver of goud. De Datrionpas kan worden afgehaald bij de Datrion-tafel bij de wandel3daagse. Naast de aanmelding voor de Datrion, moeten deelnemers zich ook voor de afzonderlijke evenementen aanmelden.

Voorinschrijving evenementen

Wandel3daagse

Aanmelden voor de wandel3daagse kan op 19 mei van 19.00 tot 19.30 uur bij Goudzwaard Makelaardij, Prinsenstraat 10 in Dalfsen. Of zend het formulier ‘voorinschrijving’ voor 24 mei ingevuld retour aan: [email protected].

Fiets3daagse

De voorinschrijving voor de Fiets3daagse is op zaterdag 11 juni van 10.00 tot 16.00 uur en op maandag 13 juni 13.30 tot 16.00 uur bij de Tourclub tent naast de katholieke kerk.

Zwem4daagse

Inschrijving voor de Zwem4daagse kan vanaf 20 juni bij het zwembad in Dalfsen.

Op onderstaande data vinden de evenementen plaats:

•           Wandel3daagse: 1, 2 en 3 juni
•           Fiets3daagse: 13, 14 en 15 juni
•           Zwem4daagse: 28, 29,  30 juni en 1 juli
•           KabouterDatrion: 2 juni, 14 juni en 29 juni
•           Uitreiking: 8 juli 19:30 (locatie: gemeentehuis Dalfsen) Meer informatie over de Datrion staat op www.dalfsenbeweegt.nl.

- Advertisment -

Meest Populair