DALFSEN – Van 3 juni tot en met 12 juli kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen werken bekijken van Marjan Ramaker en Anneke Smit in het gemeentehuis Dalfsen. De werken zijn te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze zijn te vinden op www.dalfsen.nl.

(Advertentie)
Expositie van Marjan Ramaker en Anneke Smit in het gemeentehuis

De expositie maakt onderdeel uit van de expositiereeks in het gemeentehuis Dalfsen, waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen. Deze keer exposeren Marjan Ramaker uit Dalfsen en Anneke Smit uit Nieuwleusen.

Marjan Ramaker

Marjan Ramaker heeft dankzij een creatieve moeder de creativiteit van huis uit meegekregen. Ze borduurt, schildert, kleit, quilt en maakt mozaïek, sieraden en kaarten. In 2001 is ze gestart met het maken van een miniatuurpoppenhuis. Hierbij kan ze haar veelzijdigheid goed kwijt. Zoals verven, behangen, elektriciteit aanleggen tot meubeltjes figuurzagen, beddengoed maken en stoelen matten. Daarnaast borduurt ze geboortetegels, schildert ze geboortekaartjes na of maakt ze een miniatuurbabykamer. De werken van Marjan zijn te bekijken in de vitrines in de foyer van het gemeentehuis.

Expositie van Marjan Ramaker en Anneke Smit in het gemeentehuis
Expositie Anneke Smit

Anneke Smit

Anneke Smit woont sinds 4 jaar in Nieuwleusen. Het vele groen en de natuur om haar heen beïnvloedt haar teken- en schilderwerk. Ze maakt werken in zowel de stijl van fantasie, abstract en realiteit. Anneke is vakleerkracht geweest op meerdere scholen in Zwolle. Ook nu geeft ze teken- en schilderlessen op scholen en in Kulturhusen De Spil en de Trefkoele+. Het lesgeven aan volwassenen en kinderen geeft haar net zoveel voldoening als zelf schilderen. Naast het lesgeven tekent en schildert ze in haar vrije tijd bij teken- en schildergroep Bellingeweer in Dalfsen.

Share.