DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft besloten om de vloer bij de fontein in het Waterfront te vernieuwen. De fontein zelf, die onder de vloer ligt, is van goede kwaliteit waardoor er alleen een nieuwe vloer op komt. De werkzaamheden zijn voor de zomervakantie afgerond. Dat betekent dat iedereen deze zomer nog kan genieten van de verkoeling en het plezier dat de fontein met zich meebrengt. En bovenal: 100% veilig.

(Advertentie)
Gemeente Dalfsen vernieuwt deel fontein bij het Waterfront

Wethouder van Leeuwen: “Ik ben uitermate teleurgesteld dat de pilot met de mozaïekvloer niet heeft gebracht wat we ervan verwacht hadden, maar we moeten weer vooruit kijken. Daarom ben ik blij dat we met PanelPrint uit Nieuwleusen een mooie, duurzame én veilige oplossing hebben. We gaan nu eindelijk weer terug naar de fontein zoals hij bedoeld was. Een heerlijke plek waar we elkaar kunnen ontmoeten en recreëren en waar kinderen fijn kunnen spelen. Het wordt een hele belevenis op het Koninginneplein.”

Planning

Op maandag 20 juni start Koers Polyester met het vervangen van de vloer. De oude vloer gaat eruit en er komt een vloer in die ook gebruikt wordt bij een buitenzwembad. De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. Ze verwachten uiterlijk op vrijdag 8 juli klaar te zijn. In de eerste week wordt een tent opgezet en wordt de mozaïekvloer verwijderd en de vloer opgevuld en uitgevlakt met polyesterbeton. Vanaf de tweede week wordt de vloer laag voor laag opgebouwd waar PanelPrint het kleurenpatroon in zal verwerken. Uiteindelijk krijgt de vloer een antislipcoating die zorgt voor een lange levensduur van de kleuren en een veilige speelplek. Als de vloer is uitgehard wordt de tent weggehaald.

Bereikbaarheid

PanelPrint en Koers Polyester proberen de werkzaamheden met zo min mogelijk overlast voor bewoners, horecagelegenheden en bezoekers uit te voeren. De Kleine Veerstraat, het Koninginnenplein en de Eshuisstraat blijven bereikbaar. Het kan voorkomen dat de rijbaan verminderd bereikbaar is in verband met laden en lossen van materiaal van deze werkzaamheden.

Share.