23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsCorona Noodfonds ondersteunt maatschappelijke instellingen

Corona Noodfonds ondersteunt maatschappelijke instellingen

10 aanvragers ontvangen binnenkort een positieve beschikking

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft voor een periode van 13 november 2021 tot 1 maart 2022 voor de vierde keer het Corona Noodfonds opengesteld. Dit Noodfonds biedt ondersteuning aan maatschappelijke instellingen in de gemeente Dalfsen die door het coronavirus financiële hinder hebben ondervonden. In de college vergadering van 13 juni 2022 zijn de aanvragen beoordeeld en al dan niet toegekend. Binnenkort ontvangen de aanvragers de toegekende compensatie op hun rekening.

Wethouder Ruud van Leeuwen: “Door de coronacrisis ondervonden in onze gemeente maatschappelijke instellingen financiële hinder of konden hun taken niet uitvoeren. Destijds hebben we het Corona Noodfonds ingesteld om deze instellingen een handje te helpen. Dat we zo lang in de greep waren van het virus, hadden we ons destijds niet voor kunnen stellen. We zijn dan ook blij dat we viermaal het Noodfonds hebben open kunnen stellen en gelden beschikbaar hebben gemaakt”.

Tot 15 april konden de aanvragen voor het Corona Noodfonds ingediend worden. De gemeente Dalfsen heeft 13 aanvragen ontvangen en daarvan ontvangen 10 instellingen een positieve beschikking. Het totaalbedrag dat wordt uitgekeerd is € 87.892.

- Advertisment -

Meest Populair