21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsAanpassing procedure aanvraag bestemmingsplan

Aanpassing procedure aanvraag bestemmingsplan

DALFSEN – Op 1 januari 2023 treedt (naar verwachting) de Omgevingswet in werking. Daarna werkt gemeente Dalfsen niet meer met bestemmingsplannen maar met omgevingsplannen. De afwikkeling van de aanvraag van een bestemmingsplan verandert al eerder. Belangrijk is hierbij de datum waarop het concept ontwerpbestemmingsplan bij gemeente Dalfsen is ingediend.

Voor 1 september concept ontwerpbestemmingsplan indienen

De voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan neemt ongeveer vier maanden in beslag. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat een volledig concept ontwerpbestemmingsplan dat voor 1 september 2022 is ingediend, nog volgens de huidige wetgeving in procedure kan worden gebracht en kan worden afgerond.

Voor plannen die binnen het gemeentebeleid passen, blijft het in alle gevallen mogelijk om de aanvraag voor een omgevingsvergunning met uitgebreide procedure in te dienen.

Initiatiefnemers voor een ontwerpbestemmingsplan, die werken met een adviesbureau, worden geadviseerd daar verdere informatie te vragen.

- Advertisment -

Meest Populair