12.4 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsZorgen, argumenten en ideeën in gesprek op tafel

Zorgen, argumenten en ideeën in gesprek op tafel

Gemeente Dalfsen spreekt met agrarische ondernemers en ondernemers die met hen werken

DALFSEN – De door de landelijke overheid aangekondigde maatregelen om het stikstofprobleem aan te pakken maken veel los in onze landelijke en ook lokale samenleving. De gemeente Dalfsen vindt het belangrijk dat er oog is voor de mens achter het bedrijf en gaat in gesprek met agrariërs in de gemeente over wat de plannen betekenen voor hen. De gemeente nodigt hiervoor zelf agrarische ondernemers uit om in kleine groepen in gesprek te gaan. Goede gesprekken die de gemeente graag met meer agrarische ondernemers voert, ook zonder uitnodiging is iedereen meer dan welkom voor een gesprek.

Wethouder Betsy Ramerman: ”De impact van het nieuws half juni is groot voor onze agrarische ondernemers en de ondernemers die nauw met hen samenwerken. We willen graag weten hoe het met hen gaat. Dat kan door ze te bellen, bij hen langs te gaan, maar ook door met meer personen tegelijk het gesprek aan te gaan. Als gemeente maken we niet dat landelijke beleid, maar zien wel hoe de kaart kleurt en realiseren ons dat er bezorgd naar de toekomst wordt gekeken. Dat willen we ook nadrukkelijk onder de aandacht brengen bij onze samenwerkingspartners waaronder de provincie Overijssel. Onze gemeente zit frequent met betrokken partijen om tafel, waaronder ook tijdens de jaarlijkse boerenbijeenkomst. Maar de huidige problematiek vraagt om gevarieerder en vaker contact en hiervoor nodig ik de agrarische ondernemers van harte uit. “

Welkom voor gesprek

Eind juni nodigde gemeente Dalfsen al 2 keer 15 agrarische ondernemers verspreid over de gemeente uit voor een gesprek. in deze kleine setting werden zorgen uitgesproken, vragen gesteld en ideeën uitgewisseld. Daarbij hebben we niemand willen overslaan. De gesprekken in kleine setting worden dan ook zeker vervolgd. Geïnteresseerde ondernemers uit de agrarische sector kunnen zich voor deze gesprekken aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. Vermeld daarbij de contactgegevens en het soort bedrijf.

Daarnaast organiseert de gemeente komend najaar een grotere bijeenkomst voor onze agrarische ondernemers en de ondernemers die betrokken zijn bij deze sector. Na de zomerperiode volgt hierover meer informatie.  

- Advertisment -

Meest Populair