DALFSEN – Op zondagmiddag 4 september worden 22 tuinen in de gemeente Dalfsen omgetoverd tot kleine theaters waarin diverse muziekstijlen zullen klinken. De stichting muziek in de tuinen gemeente Dalfsen heeft het programma rond en 22 tuinen gevuld met diverse muzikale stijlen. Van rock tot klassiek van een troubadour tot een popkoor.

(Advertentie)
Muziek in de tuin gemeente Dalfsen staat in de startblokken

“Waar we eerst weinig aanmeldingen hadden van tuinen uit Nieuwleusen, hebben we nu zelfs tuinen op de reservelijst moeten plaatsen. Maar ook in de andere kernen is de animo groot. Daarom hebben we zelfs een paar muzikanten uit de buurgemeenten op de podia geplaatst. Over het algemeen hebben alle acts wel een binding met de gemeente.” aldus Evert Jan Pasman, die samen met Anton Klein-Willink, Henri (Cigarbox) Grootenhuis, Fred Droog en Yvette Herbrink er een jaarlijks terugkerend evenement van willen maken.

Er zullen optredens zijn in negen tuinen in Nieuwleusen, zeven in Dalfsen/Ankum/Marshoek, drie in Oudleusen en drie in Lemelerveld. In Oudleusen staat een pop- en rockkoor dat optreedt bij de woning van een lid, Po Maddy uit Nieuwleusen zal te horen zijn op de Hessener Esch en The Boothill Stompers uit Dalfsen sluiten hun apparatuur aan in een tuin in Nieuwleusen. Het project orkest Goedkoper staat aan een strandje bij de Allee. Off Track laat hun ballads en Ierse nummers horen aan de Dalmsholterweg in Lemelerveld.

De acts die optreden zullen drie gelijke optredens verzorgen van 45 minuten. De eerste sessie begint in elke tuin om 14.00 uur tot 14.45 uur, een tweede sessie begint om 15.30 tot 16.15 uur. De laatst klanken klinken tussen 17.00 en 17.45 uur. Bezoekers hebben dus volop tijd om zich in de pauze naar een andere tuin te begeven. “We zien het liefst dat de bezoekers zich per fiets verplaatsen, maar ligt de beoogde tuin verder weg dan is ander vervoer ook prima,” aldus Pasman.

Bekijk het repertoire van de acts en complete adressen op https://muziekindetuin-dalfsen.nl , hier kan ook een reservering gemaakt worden. Voor de laatste informatie check de facebookpagina: muziekintuin-dalfsen.

Share.