10.8 C
Dalfsen
donderdag 8 juni 2023
No menu items!
HomeEvenementenYoga, kan ook op een stoel beoefend worden

Yoga, kan ook op een stoel beoefend worden

DALFSEN – Graag brengt Saam Welzijn het volgende onder de aandacht. Al geruime tijd is het mogelijk om tijdens de reguliere yogalessen deze lessen ook op een stoel te ontvangen.

Soms is het niet mogelijk om alle oefeningen op de mat uit te voeren, dan verplaats je je gewoon naar de stoel of je zit vanaf het begin al op de stoel. Vaak wordt gedacht dat je met een bepaalde aandoening niet meer in de reguliere groepen kunt meedraaien maar ook met Parkinson, MS, Astma, Reuma, Long-Covid, Artrose, Ménière, herstel na kanker of een burn-out, noem maar iets op, is het mogelijk om yoga te beoefenen.

Bij de yogalessen volg je je hart en de beweeglijkheid van je lichaam. Je leert te voelen waar je grenzen liggen en je bepaalt ze zelf. Niemand anders voelt wat jij voelt en binnen de groep vindt niemand het raar. De enige die hierin een weg moet vinden ben jijzelf. Vaak is het zo dat in het begin van een diagnose, je het vertrouwen in je lichaam kwijt bent: een logisch gevolg. In de lessen staat het ‘lief zijn voor jezelf’ centraal. Dus ga voelen en kom weer helemaal in contact met je lichaam om vandaaruit (weer) aan zelfvertrouwen te winnen, in je kracht te staan om vervolgens deze kracht ook uit te stralen. Het gaat niet om de houding zelf maar om de weg ernaartoe. Al kom je maar een halve centimeter verder of niks, al ervaar je meer rust in je hoofd of in je lichaam en heb je plezier in het ontvangen en beoefenen van yoga, dan heb je al zoveel gewonnen. Dat is het meest belangrijke wat je kunt ervaren tijdens een les.

De les begint vaak met losmaakoefeningen gekoppeld aan de adembeweging, dan de gewone oefeningen en we eindigen altijd met een ontspanningsoefening of geleide meditatie. Lukt het liggen op de grond wel dan is een eindontspanning in een liggende houding van harte aan te bevelen. De stoelen zijn aanwezig op de locaties waar yoga uitgevoerd wordt. Als je wilt liggen dan is het handig om een matje mee te nemen, een fleecedeken en een flesje water.

Wil je een proefles ontvangen? Neem dan even contact op met Saam Welzijn, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Op tel.nr.: 0529-793013.

Liever eerst nog wat meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Monique Klosse, bereikbaar onder het volgende nummer: 06-12274106 of mail naar [email protected].

De lessen worden gegeven op donderdagochtend om 09.30 uur in Kulturhus Trefkoele+  in Dalfsen en op donderdagmiddag om 13.30 uur in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

Voel je welkom.

- Advertisment -

Meest Populair