10.9 C
Dalfsen
donderdag 8 juni 2023
No menu items!
HomeEvenementenEerste editie muziek in de tuinen krijgt zeker een vervolg

Eerste editie muziek in de tuinen krijgt zeker een vervolg

DALFSEN – Onder stralende weersomstandigheden hebben muziekliefhebbers zondagmiddag genoten in een aantal van de 21 tuinen, waar muziek in de tuinen gemeente Dalfsen plaatsvond.

Van Lemelerveld tot Nieuwleusen, van Oudleusen tot in de Marshoek overal waren tuinen geopend voor muziekliefhebbers. Van de ingetogen klanken van een harp aan het water in Nieuwleusen tot rauwe blues in het buitengebied van Lemelerveld en Dalfsen. Ook in de kernen van Dalfsen en Nieuwleusen  was volop muziek te horen van bekende nummers tot eigen werk. Muziek in de tuin bood ook jonge muzikanten een podium om zich in een knusse tuin voor te stellen. Zo zat er nabij de Vechterweerd een singer songwriter en in Oudleusen speelde ook een band die nog geen jaar oud was. Aan de Oude Oever zong een groot pop- en rockkoor terwijl in Nieuwleusen een 20-tal muzikanten van de regionale brassband Goedkoper zich de longen uit het lijf bliezen in de drie sessies van 45 minuten.

Muzikanten en tuineigenaren waren na afloop lovend over het evenement. Er was veel interactie tussen de bezoekers en de muzikanten, zo vertelde de jonge harpiste Femke Bloem tussen haar nummers door veel wetenswaardigheden over de harp en beantwoorde ze vragen van de bezoekers. Deze interactie werd door beiden enorm gewaardeerd. 

Toen ik na afloop bij één van de tuinen wegliep en zei “wie weet tot volgend jaar” zeiden eigenaren en muzikanten in koor “niet wie weet maar zeker tot volgend jaar” aldus één van de organisatoren. “Misschien dat we het niet na de vakantieperiode ervoor moeten organiseren.” Of zoals een bezoeker zei “we hebben slechts drie van de 21 tuinen kunnen bezoeken dus we hebben nog zeven jaar te gaan.” Aan tuinen geen gebrek “we hebben een reservelijst en er hebben zich zondag spontaan alweer nieuwe tuinen aangemeld. Dus er wel moet een tweede editie komen,” kan de organisatie nu al wel verklappen.

- Advertisment -

Meest Populair