18.3 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeKunst & CultuurExpositie van Gerrie en Margo van den Brink in het gemeentehuis

Expositie van Gerrie en Margo van den Brink in het gemeentehuis

DALFSEN – Van 7 oktober tot en met 15 november kunnen inwoners en bezoekers de schilderijen bekijken van Gerrie en Margo van den Brink in het gemeentehuis in Dalfsen. De werken zijn te bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze zijn te vinden op www.dalfsen.nl.

De expositie maakt onderdeel uit van de expositiereeks in het gemeentehuis Dalfsen, waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen.

Gerrie van den Brink

Gerrie van den Brink is autodidact-schilderes. Ze schildert met acrylverf, abstract en figuratief, soms beide gecombineerd in een schilderij. Ze gebruikt vaak verschillende materialen in haar schilderijen. Van alles wat er maar voor handen is, zoals kraaltjes, zout, zand, netjes of glas. Vooraf weet ze vaak niet wat ze gaat schilderen. Ze begint gewoon, laat het gebeuren en is regelmatig zelf verrast wat er ontstaat. Haar schilderijen bevatten vaak een spiritueel diepere laag en nodigen uit tot nadenken en verwondering.

Schilderij Gerrie van den Brink

Margo van den Brink

Margo van den Brink, dochter van Gerrie, was als kind al veel aan het tekenen. In haar tienerjaren maakte zij potloodtekeningen en daarna ontdekte zij het schilderen met acrylverf. Vooral het schilderen van portretten en mensfiguren in al hun emoties vindt zij erg leuk. De kijker kan daarbij zelf bepalen welk gevoel of welke gedachte het werk bij hem/haar oproept. Haar werk is veelal figuratief, maar niet hyperrealistisch, en bevat vaak kleine, creatieve details en accenten die pas bij langer kijken opvallen. Portretten en mensfiguren hebben haar voorkeur. Daarnaast schildert zij ook bloemen, stillevens en soms een fantasiecreatie.

Schilderij Margo van den Brink
- Advertisment -

Meest Populair