16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsOndertekening samenwerkingsovereenkomst Klimaatwinkelstraat

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Klimaatwinkelstraat

DALFSEN – Met het zetten van handtekeningen werd de samenwerking van het project ‘Klimaatwinkelstraat’ op 27 oktober officieel ingeluid. Wethouder André Schuurman van gemeente Dalfsen, leden van de Werkgroep Centrumplan en Gerard Hoiting, directeur van Roelofs Infra Groep kwamen bijeen om dit startmoment te vieren. De Klimaatwinkelstraat is de eerste fase van de uitvoering van het Centrumplan van de kern Dalfsen en gaat over de herinrichting van de Prinsenstraat en het Kerkplein.

De komende maanden krijgt het ontwerp van de Klimaatwinkelstraat verder vorm en starten de voorbereidingen voor de uitvoering, welke in 2023 plaats moet vinden. Wethouder Schuurman: ‘Ik ben blij dat we vandaag een volgende stap hebben gezet richting het realiseren van een duurzame winkelstraat. Dat dit tot stand gaat komen in samenwerking met verschillende partners juichen we als gemeente van harte toe’.

Klimaatbestendig ontwerp

In het komende jaar worden de Prinsenstraat en het Kerkplein opnieuw ingericht in een klimaatbestendige vorm. De Klimaatwinkelstraat moet een gebied worden waar het water bij hevige regen makkelijk wegstroomt en in droge perioden langer wordt vastgehouden. Waar in de zomer genoeg verkoeling is door schaduw en waar je prettig kunt verblijven en winkelen tussen het groen. Een definitief ontwerp moet tot stand komen met hulp van de Dalfser samenleving. Het bouwteam, bestaande uit aannemer Roelofs Infra Groep en de gemeente Dalfsen, geeft het participatieproces verder vorm en uitvoering.

Advies uit eigen dorp

De werkgroep centrumplan/Klimaatwinkelstraat blijft nauw betrokken bij het herinrichtingsproces en heeft een stem in de verschillende fases van het project. De werkgroep zorgt al meerdere jaren voor adviezen bij de Centrumvisie en het Centrumplan en bestaat uit leden van diverse verenigingen en platforms uit het dorp en adviseurs van/namens de gemeente. ‘We zijn blij dat we nu echt aan de slag gaan met het centrum van Dalfsen en dat de eerste stappen gezet zijn. Het centrum fungeert als hart van Dalfsen en hoe fijn is het als we hier straks een mooi, groen winkelgebied hebben waar we elkaar kunnen ontmoeten’, aldus de werkgroepleden.  

Van ontwerp naar uitvoering en realisatie

In september 2022 kwam aannemer Roelofs Infra Groep uit Den Ham na een aanbesteding als winnaar uit de bus. Zij nemen de uitvoering van de Klimaatwinkelstraat voor hun rekening. De uitvoering staat gepland voor 2023. In verband met de toegekende Regio Dealsubsidie moet het project eind 2023 klaar zijn. Gerard Hoiting, directeur Roelofs Infra Groep: ‘We kijken er naar uit om de komende periode in een bouwteam samen met de gemeente Dalfsen én de werkgroep te werken aan de klimaatwinkelstraat in Dalfsen. De basis voor een goed resultaat is voor ons een fijne, prettige samenwerking met de gemeente en de omgeving. Daarom hebben ook wij vandaag onze handtekening gezet!’.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het centrum van Dalfsen

Iedereen kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief Het Dalfsblauwtje. Met regelmaat is hier het laatste nieuws over de ontwikkelingen in het centrum van Dalfsen te lezen. Aanmelden kan via: www.dalfsblauw.nl/inschrijven-nieuwsbrief.

- Advertisment -

Meest Populair