16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeEvenementenJe kunt meer dan je denkt!

Je kunt meer dan je denkt!

VECHTDAL – Op dinsdag 4 en donderdag 6 april gaat de Vitaal Vechtdal Challenge weer van start. De Vitaal Vechtdal Challenge is een gratis wandelprogramma van ruim 20 weken speciaal voor mensen met een chronische aandoening. Inmiddels hebben zich al ruim 80 inwoners uit het Vechtdal aangemeld. Wandel jij ook mee?

Ineke Hollak liep vorig jaar mee met de challenge in Ommen en deelt graag haar ervaring. “Meedoen kan ik echt iedereen aanraden. Je bouwt conditie op en je voelt je echt veel beter. Op advies van wandelcoach Yvonne ben ik met wandelstokken gaan lopen. Ze verbeterde mijn lichaamshouding waardoor ik rechterop ben gaan wandelen. Ik heb hierdoor meer houvast op onverharde grond en het wandelen voelt stabieler. Dat gaf mij vertrouwen om zelfstandig meer te gaan wandelen. De challenge heeft me meer opgeleverd dan ik dacht”.

Ineke had als doel om met de eindwandeling 3 kilometer te lopen, maar tijdens één van de trainingen liep ze al 8 kilometer. Tegen mensen die twijfelen wil ze zeggen: “Ga gewoon beginnen en doe mee! Iedereen die mee doet heeft wel wat, de één misschien wat meer dan de ander. Maar je doet vooral mee om jouw eigen doelen te bereiken. Er wordt heel goed naar jouw behoefte gekeken en geluisterd.” Daarnaast is het ook gewoon gezellig om samen te wandelen.

Net als voorgaande jaren wordt er gewandeld in Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Avereest. De challenge wordt op zaterdag 16 september afgesloten met een gezamenlijke wandeling van 3, 5 of 10 kilometer op een locatie in ons mooie Vechtdal. Dit jaar zal er tijdens de challenge nog meer aandacht worden besteed aan het hele jaar door blijven wandelen.

Meer informatie over de Vitaal Vechtdal Challenge is te vinden op www.vitaalvechtdal.nl/challenge

Ben je op zoek naar een andere beweegactiviteit? Kijk dan eens op Gewoonactief.nl (gemeente Hardenberg), VitaalOmmen.nl (gemeente Ommen) of Kerngezonddalfsen.nl (gemeente Dalfsen).

- Advertisment -

Meest Populair