16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeSportThijs Westenbrink rijdt in de punten

Thijs Westenbrink rijdt in de punten

NIEUWLEUSEN – Het tweede raceweekend is voor Thijs Westenbrink goed verlopen. Vrijdag was een natte trainingsdag, maar op zaterdag scheen de zon letterlijk als figuurlijk voor de Dalfsenaar. Hij kwalificeerde zich als 16e en reed zich in de wedstrijd in de punten.

Vrijdag heeft de coureur van Start-racing een aantal trainingssessies gereden op een baan die afwisselend nat en droog was en soms beide. Het was een regenachtige trainingsdag die goed verliep en waar Westenbrink liet zien de Yamaha R6 ook onder mindere weersomstandigheden goed onder controle te hebben. Het was een leerzame dag.

De zaterdag zag er heel wat mooier uit. In de eerste kwalificatie voor de Supercup 600 reed hij naar de 14e positie. In de tweede kwalificatie was hij wel sneller maar ook andere rijders gingen een tandje harder zodat de 16e positie op de startgrid zijn plaats werd. Dit haalde hij wel met een verbetering van zijn rondetijd, die voor het eerst onder de 1.50 minuut kwam. In de race finishte hij als 13e en kreeg zo zijn eerste punten voor het kampioenschap.

Westenbrink over de race zelf “Mijn start ging niet zo goed, ik kwam niet zo snel op gang. De eerste ronde had ik best wat foutjes gemaakt, dus lag ik wat achteraan en moest wat rijders inhalen. Het laatste rondje heb ik nog de snelste tijd neergezet en zo mijn tijd met bijna 2 seconden verbeterd in dit weekend.”

Leon Stolte uit Nieuwleusen van het Pearl Gebben racing team moest zijn motor in de warm-up ronde al aan de kant zetten met een technisch probleem. Rik Bolt van Oosterveens Olie racing werd in de Superbike klasse achtste.

- Advertisment -

Meest Populair