16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeEvenementenMuziek in de Tuin heeft het programma weer rond

Muziek in de Tuin heeft het programma weer rond

DALFSEN – Muziek in de tuin gemeente Dalfsen heeft de programmering weer rond voor de tweede editie van het evenement. Dit jaar staat het getal 25 centraal. Het evenement wordt op zondagmiddag 25 juni gehouden, in 25 tuinen en dus treden er ook 25 muzikale acts op. Dit alles is overzichtelijk te zien op de vernieuwde website www.muziekindetuin-dalfsen.nl.

Ook dit jaar is er weer een grote variëteit aan artiesten die optreden in mooie tuinen in de dorpen of het buitengebied. Er zijn acht tuinen in Nieuwleusen, vier in Oudleusen, zeven in Dalfsen en zes in Lemelerveld. Ten opzichte van 2022 zijn er in totaal vier tuinen meer, waarvan er één in Oudleusen gesitueerd is aan de Dennenkamp en drie extra tuinen rondom Lemelerveld.

Een aantal muziekacts spelen op dezelfde (thuis)locatie als vorig jaar, maar er is ook gewisseld tussen acts en tuinen. Meer tuinen betekent ook meer acts. Zo speelt accordeonvereniging Accordeola in een tuin in Lemelerveld en zingt Out of the Blue in de tuin van de Kärkenhoek in Nieuwleusen. Ronald Wanrooy, de zingende verteller, staat met zijn theatergroep aan de Broekhuizen in Dalfsen en Band’um gaat in een tuin aan de Singel een feestje bouwen. De veelzijdige Ksenia staat dit jaar aan de Hout Es in Oudleusen waar Smooi, Ton Roos en een pop- en rockkoor de andere tuinen vullen.

Klassiek, americana, country, blues, rock en modern, zowel Nederlands- als Engelstalig, voor elke muziekliefhebber zit er wel wat bij. Op de vernieuwde website www.muziekindetuin-dalfsen.nl staat een mooi overzicht van alle acts en tuinen, zodat men een mooie route kan uitstippelen om een drietal acts te bezoeken. Laat je eens verrassen en bezoek ook eens een tuin met een heel ander genre dan gebruikelijk.

De acts treden drie keer op in de vermelde tuin, de eerste voorstelling begint overal om 13.30 uur, de tweede om 15.00 uur en de derde ronde om 16.30 uur. De optredens duren 45 minuten, zodat de bezoekers daarna drie kwartier hebben om eventueel naar een andere tuin te verkassen.

Opgeven om te komen kijken is niet nodig, over het algemeen is er in de tuinen genoeg ruimte. Net als bij de eerste editie is de toegang gratis, wel staat er in elke tuin een bus voor een vrijwillige bijdrage aan de muzikant/tuineigenaar. Naast de website is het evenement ook te volgen op facebook @muziekindetuin-Dalfsen.

- Advertisment -

Meest Populair