woensdag, november 25, 2020
Start herinrichting voorplein gemeentehuis Dalfsen

NTP B.V. is met de ondertekening van de bouwteamovereenkomst officieel de aannemer die aan de slag gaat met de herinrichting van het voorplein van het gemeentehuis in Dalfsen. Afgelopen woensdag 18 november ondertekende wethouder André Schuurman namens de gemeente Dalfsen en directeur Anton Jansen Holleboom namens NTP B.V. de overeenkomst. Hiermee is een vervolgstap gezet in de realisatie van de herinrichting van het voorplein.

Wethouder Schuurman:

Fijn dat we binnenkort gaan beginnen met de herinrichting van het voorplein. Met NTP hebben we een gedegen partij in huis die met enthousiasme het project op gaat pakken richting de uitvoering. De komende periode gaan we met stichting Platform Gehandicapten Dalfsen, de BTB-groep en anderen aan tafel zitten om te komen tot een geschikt uitvoeringsontwerp. Ik heb er alle vertrouwen in dat we zo samen tot een toekomstbestendig en inclusief voorplein komen dat toegankelijk, veilig en duurzaam is.

Volgende fase in een bouwteam

In de afgelopen periode is door Buro Mien Ruys het landschapsontwerp voor het voorplein in hoofdlijnen uitgewerkt. NTP neemt nu het stokje over en zal de verdere uitwerking en de realisatie van het plan op zich nemen. De gemeente Dalfsen heeft er voor gekozen om dit in een “ bouwteam” te doen, waarin in de voorbereidende fase naast de gemeente Dalfsen ook NTP en Buro Mien Ruys aan tafel zitten. Dit team moet er voor zorgen dat de werkzaamheden goed op elkaar afgestemd worden, de veiligheid op en rond de bouwplaats gewaarborgd wordt en de omgeving geïnformeerd en betrokken gaat worden.

{loadmoduleid 137}

Vorig jaar zijn tijdens de start van het project verschillende bijeenkomsten geweest met stakeholders, omwonenden en inwoners. In het vervolgproces richting uitvoering worden diverse stakeholders, waaronder stichting Platform Gehandicapten, de BTB-groep en anderen weer betrokken bij het uitvoeringsontwerp. Dit zal onder andere zijn bij het uitwerken van maatregelen ten behoeve van mindervaliden of de maatvoering van de mindervalidenparkeerplaatsen nabij de ingang van het gemeentehuis.

Planning

De komende periode zal gebruikt worden om gezamenlijk het ontwerp uit te werken tot een uitvoeringsontwerp. Medio februari 2021 wordt begonnen met de realisatie van het voorplein. De totale werkzaamheden zijn naar verwachting eind april 2021 afgerond.

Waarom een herinrichting?

Tijdens de raadsvergadering van 25 mei heeft de raad besloten om het voorplein van het gemeentehuis opnieuw in te richten. De huidige gebreken, waaronder de steile hellingbaan, beschadigde tegels, trappartijen en defecte lift, vragen om noodzakelijke aanpassingen. Het gemeentehuis moet toegankelijk zijn voor alle inwoners. Dat wordt met dit plan gerealiseerd. Tevens worden twee andere opgaves, het fietsparkeren voor onder meer bezoekers van het Waterfront en een klimaatbestendige en groene omgeving, daarin meegenomen. Meer informatie over de aanleiding van de herinrichting van het voorplein is te lezen op www.dalfsen.nl/voorplein.

{loadmoduleid 137}