16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsAanpak voorplein gemeentehuis

Aanpak voorplein gemeentehuis

In de raadscommissie begin september heeft de CDA Fractie, bij monde van fractievoorzitter Betsy Ramerman aangegeven; dat het voorstel van het college om het voorplein bij het gemeentehuis aan te pakken voor 350.000 te gortig is.

Er komt een bezuinigingsoperatie aan om de begroting voor de komende jaren sluitend te krijgen. Daarom is het voor het CDA onacceptabel zo diep in de gemeentelijke buidel te tasten. De toegankelijkheid van het gemeentehuis is een probleem. De lift is een aantal keren defect geweest en nu zelfs buiten gebruik. “Als gemeente moeten we toegankelijk zijn voor iedereen en dat moet zeker worden opgelost,” aldus Betsy Ramerman. Na de ingebruikname van het gemeentehuis blijken steeds meer tegels los te liggen, is de helling is te steil en wil het college nu een voorbeeld stellen in klimaatdoelstellingen.

In de commissievergadering heeft portefeuillehouder Schuurman o.a het CDA toegezegd versobering te gaan onderzoeken en ook te zullen kijken naar mogelijkheden om de afschrijvingstermijn aan te passen. Dit alles voor de raadsvergadering van maandag jl. In een brief aan de gemeenteraad zou worden ingegaan op versobering en de afschrijvingsperiode.

{loadmoduleid 133}

Maar er werd toegelicht, dat er extra opgaven waren! Het parkeren van fietsen voor het Waterfront moet extra geld kosten als ook maatregelen voor duurzaamheid- en klimaatbeleid.
“We vinden het wel heel bijzonder dat er bij zo’n groot project als het Waterfront niet is nagedacht over het parkeren van fietsen, terwijl wij het fietsen toch willen promoten boven het gebruik van de auto”, zei CDA Fractievoorzitter Betsy Ramerman. Een gevraagde versobering met een behoorlijk verrassende wending. Versoberen naar een minimale aanpak gaat volgens de wethouder nog zo’n 235.000 kosten. Het CDA heeft aangegeven, dit besluit niet te kunnen nemen, zonder te weten welke maatregelen moeten worden getroffen om een sluitende begroting voor 2020 en verder te kunnen opstellen. Ramerman legde de nadruk op de toegankelijkheid van het gemeentehuis, dat moet worden verbeterd maar dat zal nog een paar weken langer duren. Er moet eerst duidelijkheid komen over de totale financiële situatie. “Pas dan kunnen we afwegen of het voorplein zo moet worden, zoals het college heeft bedacht”.  
Het voorstel komt in november 2019 weer op de agenda, dan is er ook meer duidelijk over de maatregelen die nodig zijn voor de (financiële) toekomst van Dalfsen.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisment -

Meest Populair