12.3 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsGemeente Dalfsen hijst Regenboogvlag op 11 oktober

Gemeente Dalfsen hijst Regenboogvlag op 11 oktober

Tijdens de internationale Coming Out Day op 11 oktober hijst gemeente Dalfsen de regenboogvlag bij het gemeentehuis en aan de Grote Kerk in Dalfsen. Met deze actie schenkt de gemeente aandacht aan de vrijheid en acceptatie van inwoners, ongeacht de geaardheid.

De aandacht moet leiden tot meer bewustzijn en een grotere sociale acceptatie, veiligheid en weerbaarheid. Naast het gemeentehuis wordt de vlag ook gehesen bij Kulturhusen De Spil, Trefkoele+, De Mozaïek, De Wiekelaar en Kulturhus Hoonhorst. Daarnaast is de vlag ook te zien bij voetbalverenigingen SV Nieuwleusen, USV, ASC ’62, SV Dalfsen, vv Hoonhorst en vv Lemelerveld.

Wethouder Jan Uitslag: “We willen graag zichtbaar maken dat we aandacht hebben voor homo’s en lesbiennes en dat we hen willen ondersteunen in hun acceptatie in de samenleving. De actie is overigens niet specifiek gericht op homo’s en lesbiennes, maar is gericht op alle inwoners. We zijn namelijk van mening dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Ik ben ook erg blij dat alle voetbalverenigingen en kulturhusen zich aansluiten bij dit initiatief. Juist in de sport, en in het bijzonder bij het voetbal, wordt een andere geaardheid niet zo één, twee, drie geaccepteerd.”

{loadmoduleid 133}

LHBTI’ers
In januari 2019 stemde de gemeenteraad unaniem in met een motie waarin ze bij het college vroegen aandacht te besteden aan acceptatie van LHBTI-ers. Deze afkorting staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekse. Het hijsen van de regenboogvlag is dan ook niet de enige activiteit die wordt ontwikkeld om aandacht aan dit onderwerp te besteden. Zo is LHBTHI ook onderdeel van het zogeheten Overloop-project, wat leerlingen van basisscholen in de gemeente Dalfsen voorbereidt op de overgang naar de middelbare school. SAAM Welzijn geeft, samen met COC Zwolle, invulling aan de voorlichting op basisscholen. Op initiatief van SAAMWelzijn is een gemeentelijke werkgroep LHBTI opgericht. Deze werkgroep gaat zich richten op het ontplooien van verdere activiteiten in onze gemeente. Tenslotte wordt in regionaal verband een LHBTI-aanpak ontwikkeld.

Coming Out Day
De Coming Out Day vindt jaarlijks plaats op 11 oktober. Tijdens deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat homo’s en lesbiennes voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Coming Out Day vond voor het eerst plaats in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

- Advertisment -

Meest Populair