23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeZakelijkDe lekkerste bal gehakt van Nederland 2019 in Dalfsen verkrijgbaar

De lekkerste bal gehakt van Nederland 2019 in Dalfsen verkrijgbaar

Vorige week was weer een wedstrijd: Wie maakt de lekkerste gehaktbal van Nederland,  welke jaarlijks wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS),  de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. Keurslagerij Jongmans uit Klundert heeft vorige week in Nieuwegein de prijs gewonnen van Lekkerste Gehaktbal 2019.

Die waren daar super blij mee. Het Boskamp probeert altijd als het even kan ludiek (en of actueel) daar op in te spelen en wilde vorige week al die bal daar in het Sterrebos gaan verkopen. Maar Jean Pierre Jongmans was zo knetterdruk met ballen maken na het behaalde succes. Het was niet aan te slepen, vertelde hij vanavond aan de telefoon.

{loadmoduleid 137} 

Komende vrijdag gaat de auto van het Boskamp voorzien van een koeling, welke ook wordt gebruikt bij de catering, richting Rotterdam om daar de ballen te halen. Voedselveilig vervoer is heel belangrijk, zo halen ze ook zelf de Schweine haxen uit Duitsland.

Dus vanaf vrijdagavond, zaterdag en zondag (vanaf 13.00 uur) zijn de lekkerste gehaktballen van Nederland daar verkrijgbaar.  Een goede gehaktbal is een van de geneugtes van het leven!

De keuring van ballen

Het testen van de ballen geschiedde op basis van één keuring. Alle gehaktballen werden beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. Een vakkundige drie-koppige jury, waaronder de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2018, bekroonden Jean-Pierre Jongmans met de prijs.”Dit is een perfecte bal. Een bal waar alles klopt: ziet er lekker uit, ruikt heerlijk, heeft een zuivere vleessmaak en een goede bite.” Jean-Pierre Jongmans noemde de prijs een bekroning op het werk van hem en zijn collega’s.

Vorig jaar hebben ze ook meegedaan, toen werden ze derde. Nu is het natuurlijk supergoed dat we eerste zijn geworden. Daar ben ik hartstikke blij . Laten we hopen dat de mensen nu van heinde en verre komen om onze gehaktballen te kopen.”  Dat laatste had hij denk ik beter niet kunnen zeggen: wat een gekkenhuis, zo veel ballen hebben ze in 1 week gemaakt en het einde is nog lang niet in zicht.

Jean Pierre geeft nog aan: ik hoop dat de Dalfsenaren en de andere mensen uit het Vechtdal volop gaan genieten van ons werk! De geleverde ballen zijn 200 gram, dus geen kleintjes. Je kan ze zo bestellen (ook om mee te nemen) maar ook met een broodje of als plateservice met verse gemengde sla en friet.

Het Boskamp is te vinden aan de Sterrebosweg no 2, 7722 KG Dalfsen

- Advertisment -

Meest Populair