16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsExpositie in het gemeentehuis van Dalfsen

Expositie in het gemeentehuis van Dalfsen

Quinten Bulte en Monique Guldemond exposeren vanaf 21 november tot en met 6 januari met natuurfoto’s en schilderijen in de foyer van het gemeentehuis

Quinten Bulte is in 1997 in Maassluis geboren en woont vanaf 2006 in Dalfsen. Sinds hij kan lopen is hij al gefascineerd door de natuur. Het begon ooit door als kleine jongen met een netje achter de vlinders aan te rennen om ze te vangen en bekijken, maar al spoedig werd het netje vervangen door een camera en vangt Quinten zijn insecten alleen nog maar op beeld…

Veel van zijn foto’s zijn gemaakt in en om Dalfsen, zoals op het landgoed Rechteren en langs de Vecht, maar de laatste jaren fotografeert hij ook veel in het buitenland, vooral in Zuidoost-Azië.

{loadmoduleid 137}

Nadat hij in 2014 genomineerd was voor de WNF-award ‘juryprijs voor 12-18 jaar’, is het hem het jaar daarna gelukt om de WNF Young Talent Award in de wacht te slepen, een van de meest prestigieuze prijzen voor natuurfotografie in Nederland.

Zijn winnende foto is ook op deze expositie te zien.

Zijn specialiteit is macrofotografie; door op een spannende wijze insecten en planten te fotograferen probeert hij mensen mee te laten genieten van al het moois dat de kleine wereld te bieden heeft.

Sinds een aantal jaren vertelt hij aan de hand van foto’s leuke wetenswaardigheden op zijn website www.insectenfotografie.nl, niet alleen over insecten, maar ook over planten, paddenstoelen en ander natuurschoon.

 

Monique Guldemond, 55 jaar geleden geboren in Monster (ZH) en na wat omzwervingen 27 jaar  woonachtig in de provincie Overijssel waarvan ruim 17 jaar in de prachtige gemeente Dalfsen.

Monique: “Heerlijk in het moment en uit je hoofd zijn, dat is in grote lijnen wat schilderen zo fijn maakt om te doen voor mij. Eigenlijk best een therapeutische hobby dus. Voor mij is het niet eens zo belangrijk of het werk nu mooi is of dat het technisch gezien wel helemaal klopt. Het gevoel moet er zijn.

Twee jaar geleden tijdens een heerlijke vakantie in Kreta, kreeg ik na het nemen van een foto, eigenlijk vanuit het niets, de intense behoefte te gaan schilderen. Ik had dat eigenlijk nog nooit eerder gedaan maar ben er gewoon voor gaan zitten. Ik heb (nog) geen schildercursus of workshop gevolgd, graag wil ik eerst ontdekken wat er uit mezelf komt. Ik ben dus een echte amateurschilder die intuïtief schildert en tekent, niet gehinderd door kennis en ervaring. Een grote ontdekkingsreis dus. Er valt zeker nog veel te leren en te ervaren maar dat is juist zo leuk en ik hoop dat ik nog een grote creatieve groei mag doormaken.  Dat ik nu al wat van mijn werken mag laten zien aan een breder publiek dan het publiek in onze huiskamer is toch echt een bijzonder cadeautje, al had ik die ambitie nooit. Tenslotte wil ik u veel kijkplezier wensen waarbij ik stiekem hoop meer mensen te inspireren om een creatieve kant in zichzelf te ontdekken: “ Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan, gewoon doen! “

De natuurfoto’s van Quinten en de schilderijen van Monique zijn te bewonderen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

- Advertisment -

Meest Populair