17.9 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsGemeente Dalfsen werkt samen aan lokaal sportakkoord

Gemeente Dalfsen werkt samen aan lokaal sportakkoord

Basisscholen, sportverenigingen, Kulturhusen en de gemeente Dalfsen slaan de handen in één om te komen tot een lokaal sportakkoord. Het doel is om zoveel mogelijk inwoners met plezier te laten sporten en bewegen en aandacht te hebben voor een gezonde leefstijl. Op woensdag 29 januari 2020 organiseren initiatiefnemers een kick-off voor een lokaal akkoord ‘Een kerngezond Dalfsen’. Inwoners en professionals zijn van harte welkom van 19.00-21.15 uur in Kulturhus Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen.

{loadmoduleid 137}

In het lokale akkoord, wat aansluit bij de recent door de gemeenteraad vastgestelde beweeg- en sportbeleid, staat hoe sportverenigingen, sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke partijen, inwoners en de gemeente willen samenwerken. De focus ligt op twee thema’s uit het Nationaal Sportakkoord:

  • Vitale aanbieders
  • Inclusief sporten en bewegen

Tijdens de kick-off wordt gesproken over de inhoud en worden kansen geïnventariseerd. Liselot ter Harmsel, sportformateur van Sportservice Overijssel, begeleidt dit traject. Waarbij het gaat het om verbinden en versterken. Inwoners en professionals worden nadrukkelijk uitgenodigd om hun stem te laten horen en samen te werken aan een lokaal sportakkoord. Niet vanaf de zijlijn, maar vanuit de kern.

Opzet van de avond

  • 19.00 uur          inloop met koffie/thee
  • 19.15 uur          welkom door wethouder Jan Uitslag
  • 19.20 uur          toelichting lokaal akkoord
  • 19.50 uur          hoe staan we ervoor
  • 20.05 uur          inventariseren van kansen
  • 21.05 uur          afsluiting met het vervolg
  • 21.15 uur          mogelijkheid napraten met een drankje

Om rekening te houden met de benodigde koffie en zaalruimte kunnen inwoners en professionals zich aanmelden tot en met 27 januari 2020 door een mail te sturen naar [email protected].

- Advertisment -

Meest Populair