23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsDruk bezochte informatieavond centrumplan Dalfsen

Druk bezochte informatieavond centrumplan Dalfsen

Op woensdag 12 februari werd op het gemeentehuis in Dalfsen een informatieavond gehouden over het centrumplan van Dalfsen. Tijdens de druk bezochte avond werden de aanwezigen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en zijn de concept plannen voor de inrichting van het centrum gepresenteerd. Met het centrumplan wordt beoogd dat in de komende 20 tot 25 jaar het dorpshart van Dalfsen een levendig, onderscheidend en duurzaam centrum vormt met een dorps karakter en een groene signatuur, waar het aantrekkelijk winkelen, wonen, werken en recreëren is.

{loadmoduleid 137}

Van Centrumvisie naar Centrumplan

Wethouder André Schuurman verwelkomde alle aanwezigen. “De basis voor de concept tekeningen die wij vanavond aan u presenteren is gevormd door de centrumvisie ‘Dorp aan de Vecht’. Een visie die is ontstaan uit de ideeën en wensen van inwoners en ondernemers van Dalfsen. In de afgelopen periode is die visie vertaald naar schetsen. Vanavond nemen we u mee in hoe ons centrum er uit kan gaan zien”. Door het ontwerpbureau MA.AN is in samenwerking met verkeersbureau BONO Traffics, de klankbordgroep, bestaande uit bewoners en ondernemers en ambtenaren van de gemeente, toegewerkt naar verschillende scenario’s waarmee het centrum kan worden aangepast. Op basis van verschillende sessies met de klankbordgroep en zes avonden over autotoegankelijkheid, werden de gewenste ideeën concreet en kregen een plek in de schetsen.

Stap voor stap de ideeën uitwerken

Op dit moment ligt er nog geen definitief plan voor het centrum. Deze wordt straks gemaakt op basis van de schetsen. Voor ieder deelgebied, zoals het Kerkplein of de Prinsenstraat, bestaan diverse ideeën. Die ideeën variëren van kleine tot grote aanpassingen en zijn verwerkt in verschillende scenario’s. Door die variaties per deelgebied te tonen wordt zichtbaar wat er allemaal mogelijk is in het centrum. Waar kan er bijvoorbeeld worden geparkeerd, waar kan bebouwing mogelijk komen, waar groen en plek voor ontmoeting? Doordat de ideeën zijn ingetekend wordt zichtbaar wat dat doet met het centrum. De volgende stap is dat de gemeenteraad aan zet is om zijn mening te geven over de uitgewerkte ideeën. Belangrijkste vraag op de avond was wat de aanwezigen van de schetsen vonden. De aanwezigen konden hun reactie achter laten op een speciaal voor de avond ontworpen Dalfsblauw post-it tegeltje en op formulieren. Op www.dalfsblauw.nl is de presentatie die buro MA.AN heeft gehouden, met daarin de schetsen, vanaf donderdagmiddag terug te zien. 

Naar de gemeenteraad

Begin april worden de schetsen opiniërend besproken door de gemeenteraad. De reacties op de schetsen worden hierbij betrokken

- Advertisment -

Meest Populair