Levert u mantelzorg aan een inwoner van Dalfsen of krijgt u als inwoner van Dalfsen ondersteuning van een mantelzorger? Wees er snel bij! Meld uzelf of deze persoon aan tot en met 28 februari 2020 via het aanmeldformulier op www.dalfsen.nl/mantelzorgwaardering. Tot nu toe heeft de gemeente bijna 700 aanvragen voor de mantelzorgwaardering ontvangen.

(Advertentie)
Hebt u de mantelzorgwaardering 2019 al aangevraagd?

De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief inzetten voor bijvoorbeeld familieleden, vrienden en buren en daarmee ook voor de samenleving. Daarom deelt de gemeente de Mantelzorgwaardering uit.

{loadmoduleid 137}

Mantelzorg is best zwaar

De gemeente merkt dat mantelzorgers zich soms zoveel inzetten voor hun naaste, dat zorg wel erg zwaar wordt. Daarom is het goed om als mantelzorger aan de bel te trekken als de mantelzorgtaken op lange termijn niet vol te houden zijn. Er zijn in de gemeente Dalfsen ondersteuningsmogelijkheden. Zo kan men terecht bij het mantelzorgteam Dalfsen (telefoonnummer 0572 372 882). Vragen over de mantelzorgwaardering kunnen gesteld worden aan het mantelzorgteam of de gemeente via telefoonnummer 140529.

Geen internet

Geen beschikking over internet? Dan is het mogelijk om bij de Infopunten het formulier in te vullen. De infopunten zijn gevestigd in de kulturhusen in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen. Bij de infopunten is, tijdens de openingstijden, iemand aanwezig die kan helpen bij het invullen van het formulier.

Persoonlijk bedanken

In de maand april van 2020 kan de mantelzorgwaardering (een ondernemersbon) opgehaald worden. De gemeente vindt het fijn om mantelzorgers persoonlijk te bedanken. Daarom kan de mantelzorgwaardering opgehaald worden in de kernen Lemelerveld, Nieuwleusen en Dalfsen.

Share.