16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsJaarlijkse scootmobieltraining

Jaarlijkse scootmobieltraining

Voor alle scootmobiel gebruikers in de gemeente Dalfsen organiseert SAAM Welzijn, in nauwe samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, afd. Dalfsen de ouderenbonden en Platform Gehandicapten ook dit jaar weer een gratis scootmobieltraining om u te informeren over de actuele verkeersregels en te oefenen op een uitgezet parcours waarbij lastige obstakels, onder deskundige begeleiding genomen kunnen worden. Dit geldt dus ook voor mensen die NIET via de gemeente een scootmobiel hebben aangeschaft.

De scootmobiel gebruiker is steeds meer een vertrouwde verschijning in het verkeer. De scootmobiel is voor steeds meer mensen een uitkomst om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer.

{loadmoduleid 137}

Toch kan deelnemen aan het verkeer een heel waagstuk zijn. Door leeftijd, gebruik van medicijnen of door ziekte kunnen overzicht en reactievermogen veranderen. Daarbij komt dat de verkeersregels met enige regelmaat veranderen, waardoor u zich misschien onzeker en angstig gaan voelen in het verkeer. Reden genoeg om deze jaarlijkse training uit te voeren.

De geplande training bestaat uit een theorieles op dinsdagmorgen 7 april van 9.30 – 12.00 uur in de Panoramazaal (eerste verdieping) van de Trefkoele+  te Dalfsen. Tijdens de theorieles worden de huidige verkeersregels, met illustratie van een fotopresentatie, met u doorgenomen.

Vervolgens zal er een praktijkles plaatsvinden op donderdag 16 april van 10.00 – 12.30 uur en/of van 13.30 – 15.30 uur in de Trefkoele+ te Dalfsen

Het is een waardevolle jaarlijkse training waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Taxivervoer voor u en uw scootmobiel, van en naar de Trefkoele+, zal indien nodig geregeld worden. De kosten hiervan zijn voor rekening van de organisatie.     

U moet zich wel aanmelden voor deelname aan de training. Dit kan tot 17 maart 2020 bij SAAM Welzijn, tel.: 0529-482121 of per mail [email protected].

- Advertisment -

Meest Populair