21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsProgramma 4 en 5 mei 2020

Programma 4 en 5 mei 2020

Op 4 mei herdenken we ieder jaar de oorlogsslachtoffers. We herdenken samen in verbondenheid, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten. Vanwege het coronavirus en de genomen maatregelen wordt de herdenking dit jaar anders gehouden dan andere jaren. Ook de Bevrijdingsdag op 5 mei zal dit jaar in heel Nederland anders gevierd worden. In de gemeente Dalfsen zijn de herdenkingen op 4 mei dit jaar heel sober, wat betekent dat er geen publiek bij aanwezig is.

{loadmoduleid 137}

Burgemeester Erica van Lente vertelt over het aangepaste programma:

1945-2020. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetter. Dit gegeven was dan ook gekozen als het jaarthema voor de 4- en 5-mei vieringen. Het zou daarmee wederom een bijzondere herdenking en viering worden, ook in de gemeente Dalfsen. Helaas moeten we beide door de coronacrisis op een andere manier vormgeven.

In de gemeente Dalfsen wordt daarom op een sobere manier de herdenking gehouden door enkele kransen zonder publiek te leggen bij de oorlogsmonumenten. Burgemeester Erica van Lente houdt een toespraak voor de camera. Deze kunt u terugzien op 4 mei vanaf 21.00 uur na de Nationale Herdenking op de Dam via de lokale omroep Vechtdal Leeft TV en via de sociale media van de gemeente Dalfsen (Facebook, Twitter en Instagram). De toespraak van burgemeester Erica van Lente is ook te lezen in de Kernpunten.

{loadmoduleid 137}

Vlaggen: op 4 mei de hele dag de vlag halfstok

Dit jaar roept het Nationaal Comité 4 en 5 mei heel Nederland op om niet alleen na 18.00 uur, maar gedurende de hele dag de vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers.

Vlaggen: op 5 mei hele dag de vlag uithangen

Op 5 mei staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 75 jaar geleden. Dat doen we in het besef dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Vrijheid is kwetsbaar en vraagt verantwoordelijkheid van ons allen, juist nu er een beroep op ons wordt gedaan om goed voor elkaar te zorgen. Daarom wordt op deze dag, net als ieder jaar, opgeroepen om de hele dag de vlag uit te hangen om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd.

{loadmoduleid 137}

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisment -

Meest Populair