12.3 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsNieuwe fontein voor het Waterfront in Dalfsen

Nieuwe fontein voor het Waterfront in Dalfsen

Ondanks het prachtige voorjaarsweer konden en kunnen bezoekers en bewoners van het Waterfront helaas niet genieten van de waterpret van de fontein. Deze staat uit vanwege problemen met de vloer. De leverancier van de vloer, Mozenzi Art & Design uit Dalfsen, komt met een duurzame oplossing. De huidige vloer wordt vervangen en de mozaïeken vloer krijgt een andere afwerking. Hierdoor behoren problemen tot het verleden en kan iedereen genieten van de fontein waarvoor hij bedoeld is: waterpret en een kleurrijk aanzicht. De werkzaamheden starten in de week van 15 juni en de verwachting is dat de fontein eind juni in volle glorie hersteld is.

{loadmoduleid 137}

De problemen met de fontein zijn groot: mozaïektegels liggen los, er zitten barsten in de vloer waardoor de vloer op sommige plekken loslaat en de vloer is vergeeld. Dit zorgde voor dusdanig gevaarlijke situaties dat de gemeente in 2019 heeft besloten om de fontein niet in werking te zetten. Mozenzi Art & Design is blij dat dat het einde in zicht is en snapt de weinig enthousiaste reacties op de fontein:

Net als iedereen balen wij ook ontzettend, want veel te weinig mensen hebben kunnen genieten van de fontein. Daarnaast verdient het niet de schoonheidsprijs hoe het er nu bij ligt. Wij zijn dan ook blij dat de herstelwerkzaamheden bijna beginnen.

Experiment

De ontwikkeling van de fontein was het eerste exemplaar van een experiment. Dit is namelijk de eerste vloer van mozaïek die Mozenzi Art & Design in de buitenruimte heeft gelegd met daaroverheen een epoxy laag. Het gevolg is bekend: de toplaag droogt uit door de zon, wat resulteerde in kapotte tegels, scheuren en een gele gloed. Bij de herstelwerkzaamheden in 2019 was de verwachting dat het deze problemen verholpen konden worden. Maar dat bleek niet het geval te zijn. “Daarop hebben we, in overleg met de gemeente, besloten om een vloer te leggen van glas mozaïek, waardoor de vloer mooi en heel blijft” aldus Mozenzi Art & Design.

{loadmoduleid 137}

Wethouder Van Leeuwen is zeer tevreden over de gesprekken die gevoerd zijn met Mozenzi Art & Design en de oplossing die geboden wordt, maar kijkt ook graag vooruit.

Door de problemen met de vloer voldoet de fontein niet aan de hoge verwachtingen die iedereen had, en ook ik. Bij een gigantisch project als het Waterfront hoort een mooie blikvanger. Een waar veel mensen van kunnen genieten, zowel door het water als het opvallende en kleurrijke uiterlijk. Daarom ben ik blij dat er een nieuwe mozaïeken vloer komt. Ik ga ervan uit, dat na de werkzaamheden, inwoners en bezoekers eindelijk van de fontein genieten zoals we dat voor ogen hadden, met veel water en hopelijk met mooi weer. Houd je daarbij echter wel aan de richtlijnen van het RIVM.

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair