20.4 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsBibliotheek Dalfsen organiseert activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Bibliotheek Dalfsen organiseert activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseert de bibliotheek verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? kunnen kinderen terug in de tijd met onder anderen het doe-boekje ‘Tijdreizen’ en een stickerspeurtocht.

{loadmoduleid 137}

Activiteiten

Het boekje ‘Tijdreizen’ is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Alles rondom de allerbeste kinderboeken over het thema geschiedenis. Je krijgt het boekje in de bibliotheek.

Ook hebben we een stickerspeurtocht bij het boek ‘Hadden de Grieken al raketten’ van Govert Schilling op het programma staan. Kinderen gaan aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen.

{loadmoduleid 137}

En toen?

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Meer in de bibliotheek

De Bibliotheek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. 

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair