23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsMeer vertrouwen in jezelf met de cursus Klik & Tik

Meer vertrouwen in jezelf met de cursus Klik & Tik

Ruud Houweling is altijd docent wiskunde geweest en geeft nu de cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek. Henny Prins heeft deelgenomen aan deze cursus in het najaar van 2020. Beiden zijn erg enthousiast over de cursus en vertellen er graag meer over.

Toen de Bibliotheek Ruud vroeg om als vrijwilliger de cursus Klik & Tik te geven hoefde hij niet lang na te denken. Ruud vindt het heerlijk om dingen uit te leggen en nu hij met pensioen is heeft hij tijd om dat als vrijwilliger in de praktijk te brengen. “Natuurlijk wil ik dat graag doen, het is zo fijn als mensen een beetje meer zekerheid krijgen in het omgaan met de computer en internet. Als ik de ogen van mensen zie glimmen als ze iets begrijpen en geleerd hebben, ja.. daar doe ik het voor.” Zijn motivatie is ook om angst weg te nemen. “Mensen die naar de cursus komen zijn erg verschillend in hun ervaring met de computer. De een weet de knop waarmee je de computer aan zet nog niet te vinden, de ander weet bijvoorbeeld al veel van Marktplaats en hoe je daar spullen kunt kopen en verkopen. Aan het begin van de cursus vraag ik altijd waar mensen behoefte aan hebben en dan help ik iedereen op maat.”

De angst om iets met de computer te doen is weg

Henny Prins heeft als deelnemer ervaren dat dat zeer prettig is. “Je kunt zo veel leren tijdens de cursus. Ik weet nog steeds heel veel niet en ben ook veel weer vergeten, maar ik voel me nu wel zekerder. De informatie die je krijgt tijdens de cursus geeft me meer vertrouwen. Ik weet nu waar ik moet zoeken en hoe ik moet zoeken.”

Henny heeft van alles voorbij zien komen tijdens de cursus Klik & Tik. Dingen die ze wel zal gebruiken en ook dingen die ze nu (nog) niet zal gaan gebruiken. Ook praktische dingen zoals een treinkaartje kopen of een fietsroute uitstippelen, en nog vele andere dingen. “We konden zelf aangeven wat we graag wilden leren.” Ook voelt ze zich beter bewapend tegen misbruik. “Er zijn veel kwartjes bij mij gevallen, en de angst om iets (verkeerds) te doen is veel minder. Ik was altijd bang om iets verkeerds te doen waardoor er chaos zou ontstaan en ik niet zou weten hoe dit op te ruimen. Het was voor mij duidelijk verrijkend en ik ben heel blij dat ik het lef heb gehad me op te geven en zou iedereen deze cursus aanraden.

Ook als je denkt dat je de computer niet nodig hebt, want vroeg of laat komt die tijd en is het gewoon ontzettend handig als je hier kennis van hebt.”

Meedoen of meer informatie?

Loop eens langs bij het Infopunt in het Kulturhus in jouw dorp of bel met het Infopunt via telefoonnummer 0529 793013 . Ook op www.bibliotheekdalfsen.nl vind je meer informatie en in de bibliotheek liggen brochures met alle trainingen.

- Advertisment -

Meest Populair