12.4 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsRosengaerde overweegt uitbreiding in Oosterdalfsen Zuid

Rosengaerde overweegt uitbreiding in Oosterdalfsen Zuid

DALFSEN – Recent zijn in de media berichten verschenen over een mogelijke uitbreiding van woonzorgcentrum Rosengaerde. Deze uitbreiding heeft betrekking op een deel van de zorg die wordt geboden. Er is namelijk geen sprake van dat Rosengaerde in zijn geheel zal verhuizen naar het plangebied Oosterdalfsen Zuid. Rosengaerde denkt momenteel na over uitbreiding van zorg waarbij de intensieve zorg (bijvoorbeeld voor dementerenden) daar gehuisvest kan worden. De huidige locatie blijft dus gehandhaafd voor reguliere zorg. Het deel van het complex waar nu de intensieve zorg is gehuisvest komt dan beschikbaar voor andere functies. 

Nog niet vastgelegd

Op dit moment zijn de gesprekken tussen Rosengaerde en de projectontwikkelaar nog gaande en is over de voorwaarden waaronder de verplaatsing mogelijk plaats gaat vinden nog geen overeenstemming. Daarnaast is het bestemmingsplan, welke de mogelijkheid voor de realisatie van een zorgcentrum voor 80 wooneenheden mogelijk moet maken, nog niet vastgesteld door de gemeenteraad. Behandeling in de gemeenteraad van deze planwijziging vindt plaats in februari.

- Advertisment -

Meest Populair