20.4 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsMogelijkheid voor ruimere terrassen in de gemeente Dalfsen verlengd tot eind 2021

Mogelijkheid voor ruimere terrassen in de gemeente Dalfsen verlengd tot eind 2021

DALFSEN – De horeca letterlijk meer ruimte geven om te ondernemen zodra de coronamaatregelen het weer toelaten. Dit is wat het college van de gemeente Dalfsen doet door, vooruitlopend op een heropening van de horeca, de verruiming van de terrassen voor in ieder geval heel 2021 door te zetten.

Door de invoering van de 1,5 meter norm konden horeca ondernemers minder tafels en stoelen kwijt op de terrassen. De gemeente Dalfsen bood daarom vorig jaar de mogelijkheid om de terrassen op een groter oppervlak te plaatsen. Deze toestemming liep tot 1 april 2021. Het college heeft de verruiming nu verlengd tot het eind van 2021.

Wethouder Schuurman: ‘De horeca heeft het de afgelopen tijd ongekend zwaar te verduren gehad. We kijken dan ook allemaal uit naar het moment dat er weer meer mogelijk is. Wij willen als gemeente onze ondernemers zo veel mogelijk ondersteunen en ruimte bieden om te ondernemen. De verruiming van de terrassen tot het eind van dit jaar draagt hieraan bij.’

Aanvragen verruiming

Ondernemers waarvan vorig jaar een verzoek tot verruiming van het terras werd goedgekeurd, kunnen een verzoek voor verlening doen door een e-mail te sturen naar [email protected]. Ondernemers die vorig jaar geen verzoek deden tot verruiming van het terras, kunnen alsnog een verzoek indienen via het aanvraagformulier op www.dalfsen.nl/corona.

- Advertisment -

Meest Populair