12.4 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsWeer subsidie voor kunstige en creatieve ideeën beschikbaar

Weer subsidie voor kunstige en creatieve ideeën beschikbaar

DALFSEN – Voor organisaties uit gemeente Dalfsen is dit jaar weer subsidie beschikbaar om kunstige en creatieve ideeën uit te voeren.

Met het realiseren van deze ideeën wordt de leefomgeving van de inwoners in gemeente Dalfsen verbetert en het culturele aanbod nóg beter voor publiek toegankelijk gemaakt.

Gemeente Dalfsen roept organisaties op om initiatieven in te dienen. De voorwaarden en het aanmeldformulier staan op www.dalfsen.nl/initiatief. Een idee aanmelden kan tot 15 augustus 2021. Aanvragen die nà deze datum binnenkomen, worden pas na 15 januari 2022 behandeld.

Eerder kende de gemeente ook al subsidie toe aan ideeën uit de Dalfser samenleving. Zo begon Kulturhus de Spil een pluktuin, werd door de kerken en Saam Welzijn, een theatervoorstelling gerealiseerd en wordt er nu gebouwd aan een bootcampveld in Hoonhorst, waar iedereen kan komen sporten.

Opening bootcampveld Hoonhorst 10 juli 2021

Claudia Lubberts van AnyFitness Hoonhorst: ‘We zijn erg blij met deze subsidie. Hierdoor is nu een goede basis gelegd voor het bootcampveld.. De grond is geschikt gemaakt, de container geplaatst en de eerste stellage staat er. Vanuit hier gaan we verder uitbouwen. 10 juli om 14:00 uur is de officiële opening van ons bootcampveld bij De Potkamp. Wekelijks worden hier verschillende sportlessen gegeven voor diverse leeftijdsgroepen. Als er geen lessen zijn kun je er individueel of samen sporten.  Dan is het vrij toegankelijk’.

Pluktuin bij de Spil

Stefan Keijzer, manager van Kulturhus De Spil in Nieuwleusen: ”We zijn waanzinnig blij met het initiatief van de gemeente om het culturele aanbod nog beter toegankelijk te maken. Onze sociale pluktuin konden we niet ontwikkelen zonder deze subsidie. We kunnen u melden dat de eerste tomaten inmiddels geoogst zijn.’

Aanvragen subsidie

Wethouder Jan Uitslag roept inwoners op met initiatieven te komen. “Mensen die hier wonen en werken weten wat hen samenbrengt en juist zij hebben meestal goede ideeën om het wonen, werken en recreëren te verbeteren. Elk idee mag je insturen!”

Meer info en ondersteuning bij de aanvraag

Meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier staan op www.dalfsen.nl/initiatief.

Eerst weten of een initiatief in aanmerking komt voor subsidie? Neem contact op met gemeente Dalfsen (T. 14 0529 / E. [email protected]).

Behoefte aan ondersteuning bij het aanvragen van subsidie? Neem dan contact op met Saam Welzijn (T. 0529 482 121 / E. [email protected]).

- Advertisment -

Meest Populair