12.3 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsCorona Noodfonds voor maatschappelijke instellingen opnieuw opengesteld voor eerste halfjaar 2021

Corona Noodfonds voor maatschappelijke instellingen opnieuw opengesteld voor eerste halfjaar 2021

DALFSEN – De gemeente Dalfsen riep in mei 2020 het Corona Noodfonds in het leven om maatschappelijke instellingen financieel te ondersteunen in coronatijd. Omdat we nog niet over de eindstreep van de coronacrisis zijn ondervinden sommige maatschappelijke instellingen nog steeds  financiële hinder, zoals het mislopen van inkomsten door de maatregelen. Om deze instellingen te helpen is het Corona Noodfonds opnieuw opengesteld voor aanvragen van januari 2021 tot en met juni 2021. Dit kan tot 15 augustus via www.dalfsen.nl/coronanoodfonds.

Wethouder Van Leeuwen: ‘De coronacrisis raakt ook onze maatschappelijke instellingen zoals de voetbalvereniging, het zangkoor of de bibliotheek. Inkomsten vallen weg of worden minder, terwijl de kosten blijven. Om prettig samen te kunnen leven in onze gemeente zijn deze maatschappelijke instellingen van grote waarde. Door het verlengen van het Corona Noodfonds helpen we de instellingen op weg, zodat ze ook na de coronacrisis verder kunnen gaan met al het moois dat ze voor onze samenleving betekenen.’

Indienen aanvraag voor 15 augustus

Maatschappelijke instellingen kunnen vanaf nu een aanvraag voor het Corona Noodfonds over het eerste half jaar van 2021 indienen. Dit kan tot 15 augustus via www.dalfsen.nl/coronanoodfonds​.

Voorwaarden

De gemeente stelt een aantal voorwaarden bij de aanvraag voor het fonds. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de maatschappelijke instelling kan laten zien zat ze door de coronacrisis is geraakt en dat ze al gebruik heeft gemaakt van de coronavoorzieningen van de provincie Overijssel of het Rijk (indien die er waren). In de beslisboom van de gemeente kunnen instellingen kijken of ze in aanmerking komen voor het Corona Noodfonds. Deze is te bekijken op www.dalfsen.nl/coronanoodfonds. Hier staan ook alle voorwaarden om in aanmerking te komen.

Vragen

Met vragen kunnen maatschappelijke instellingen contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer +14 0529 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

- Advertisment -

Meest Populair