23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsSpelenderwijs werken aan motorische en sociale vaardigheden met GymXtra

Spelenderwijs werken aan motorische en sociale vaardigheden met GymXtra

DALFSEN – In oktober gaat het nieuwe seizoen van GymXtra weer van start: het buitenschoolse sportprogramma waarbij spelenderwijs gewerkt wordt aan de motorische en sociale vaardigheden, een gezonde(re) leefstijl en het zelfvertrouwen van kinderen. Vanaf 20 september is het mogelijk uw kind(eren) hiervoor aan te melden via www.dalfsenbeweegt.nl.

Kinderen kunnen door verschillende oorzaken te maken krijgen met een motorische en sociale ontwikkeling die achterblijft ten opzichte leeftijdsgenoten. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles, maar ook tijdens het sporten bij een vereniging of het buitenspelen. Het doel van GymXtra is dat kinderen makkelijker weer de aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten tijdens deze activiteiten.

Plezier staat voorop

Bij GymXtra krijgen deze kinderen veel individuele aandacht, waarbij plezier voorop staat. De  lesgevers proberen altijd eerst aan te sluiten bij wat het kind wel kan. De activiteiten zijn zo ontwikkeld dat kinderen vaak aan de beurt komen en op hun eigen niveau kunnen deelnemen. Het niveau van de kinderen verbetert spelenderwijs door activiteiten ‘stapje voor stapje’ moeilijker te maken.

Kosten en locatie

De kosten voor GymXtra zijn € 65,- voor een heel seizoen (25 lessen van oktober 2021 t/m april 2022). De GymXtra lessen zijn zowel in Nieuwleusen als Dalfsen. In Nieuwleusen op dinsdag van 16.00-16.45 uur in Kulturhus de Spil. In Dalfsen is de lesop donderdag van 16.00-16.45 uur in de Trefkoele+. Ook is het GymXtra-aanbod beschikbaar via de kindregeling van de gemeente Dalfsen.

Aanmelden en vragen

GymXtra is bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisscholen. Aanmelden kan via de website www.dalfsenbeweegt.nl onder het kopje GymXtra. Ook kunt u een e-mail sturen naar de buurtsportcoaches via [email protected]. Vermeld daarin de naam van het kind, de leeftijd en contactgegevens waarop u bereikbaar bent. Voordat de aanmelding definitief is, nemen de buurtsportcoaches nog contact op. Ook voor vragen kunt u dit e-mailadres gebruiken.

Kerngezond Dalfsen

GymXtra maakt onderdeel uit van Kerngezond Dalfsen. Met dit initiatief wil de gemeente Dalfsen, samen met lokale organisaties, bijdragen aan een toekomst waarin iedere inwoner in de gemeente Dalfsen de mogelijkheid heeft een gezonde(re) leefstijl na te streven.

- Advertisment -

Meest Populair