12.3 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsGratis schoolfruit in Nieuwleusen en Dalfsen

Gratis schoolfruit in Nieuwleusen en Dalfsen

DALFSEN – Afgelopen jaar was het EU schoolfruit project een groot succes. 4 Basisscholen in Dalfsen kregen 3 dagen in de week gratis schoolfruit voor alle kinderen. Een enthousiaste groep vrijwilligers stond iedere ochtend klaar om het fruit te snijden en te bezorgen.

In navolging van het EU schoolfruit project in Dalfsen wordt het project voor schooljaar 2021-2022 uitbreid naar alle basisscholen in Nieuwleusen.

We hebben al een enthousiaste groep fruit snij vrijwilligers maar aangezien we het aantal scholen gaan verdubbelen zoeken we extra handen. In Dalfsen en Nieuwleusen wordt het fruit op de scholen bezorgd met een bakfiets en in het buitengebied met de Saam-bus. We zoeken Snijvrijwilligers, bezorgers en chauffeurs die vanaf woensdag 17 november willen helpen.

Wie zijn wij?

In de gemeente Dalfsen is een mooi initiatief ontstaan. In samenwerking met EU schoolfruit, Gemeente Dalfsen o.l.v. buurtsportcoaches, de Trefkoele+, de Spil,  Saam welzijn en Stichting Joris Bezorgt worden dit jaar op 10 scholen ( 4 in Dalfsen en 6 in Nieuwleusen) ,  3 dagen per week gratis fruit bezorgd.

Werkzaamheden

Onder het genot van een kopje koffie wordt door zo’n 4 tot 6 vrijwilligers het fruit gesneden en verdeeld. Er moet voor de leerlingen van alle basisscholen fruit klaargemaakt worden. De ene dag is het appels uittellen en verdelen, de andere dag moet er meloen of ananas gesneden worden. 

Het fruit moet voor 10 uur op de scholen bezorgd zijn. De schoolleerlingen plukken er vervolgens letterlijk de ‘vruchten’ van.

Wij vragen

De organisatie is nog op zoek naar enkele vrijwilligers in zowel Dalfsen als Nieuwleusen die willen meehelpen om het fruit te bereiden op de woensdag, donderdag en /of vrijdag van 8.30 tot 9.30. Voor gezelligheid en koffie/thee wordt gezorgd.

Ook zoeken we nog een chauffeur die in het buitengebied van Dalfsen en Nieuwleusen bij een aantal scholen fruit wil bezorgen in de bus van Saam Welzijn.

Wij bieden

Gezelligheid, nuttige tijdsbesteding, een lekker kopje koffie geserveerd door de Trefkoele+ en de Spil.

Tijdsbesteding

Op de woensdag, donderdag en / of vrijdag van 8.30 tot +- 9.30 uur Heeft u interesse om (een dag, of 2 of 3) in de week mee te helpen?

Interesse?

Heeft u interesse om (een dag) in de week mee te helpen in Dalfsen? Neem dan contact op met Judith Bos (Saam Welzijn): 06-11922858 of mail naar [email protected].

Heeft u interesse om mee te helpen in Nieuwleusen? Neem dan contact op met Ariën Langejans van Saam Welzijn: 06-11 858073 of mail naar [email protected].

- Advertisment -

Meest Populair