23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsHome-Start

Home-Start

DALFSEN – Als ik had geweten hoe fijn de ondersteuning van een vrijwilliger is, had ik het al veel eerder willen vragen! Met mijn familie overleggen of ik het goed doe, vind ik toch niet zo fijn. Bij de vrijwilliger die net wat verder van mij afstaat, is dat prettiger. Ik heb nu weer meer vertrouwen in mijn rol als ouder, meer ruimte in mijn hoofd en ben wat meer ontspannen.”

Quote van een ouder

Home-Start zet al 25 jaar in Nederland enthousiaste en getrainde vrijwilligers in, om vaders en moeders een steuntje in de rug te bieden. Het kan een aantal maanden zijn of maximaal een jaar; de vrijwilliger komt als een maatje geregeld langs bij jou als ouder. Samen drink je een kopje koffie, praat je over van alles wat op je pad komt als ouder of ga je er samen op uit. ‘We spreken steeds op een andere dag of tijd af, wanneer het ons beide uitkomt’ vertelt een van de vrijwilligers. ‘Soms is het leuk om juist langs te komen als de kinderen uit school zijn. Dan kunnen we samen iets ondernemen en kan ik de kinderen ook leren kennen. Maar soms spreken we ook juist af als ze op school zitten, zodat je het ook over de lastige dingen kan hebben die je tegenkomt als vader of moeder.’ Home-Start biedt geen hulpverlening. Dit betekent dat er niet bepaalde doelen behaald moeten worden of dat de vrijwilliger een dossier bijhoudt. Het is laagdrempelig, gratis en effectief.

Wil je weten wat Home-Start voor jouw gezin kan betekenen? Neem contact op met Jonne de Hoop (06-32452313) of Paulien Zandbelt (06-10352558), de coördinatoren van Dalfsen. Dit kan telefonisch of mail naar [email protected]. Je kunt ook alvast kijken op www.home-start.nl.

- Advertisment -

Meest Populair