12.3 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeEvenementenJaarlijkse scootmobieltraining kan weer gevolgd worden

Jaarlijkse scootmobieltraining kan weer gevolgd worden

Na 2 jaar is het weer mogelijk!

DALFSEN – Voor alle scootmobiel gebruikers in de gemeente Dalfsen organiseert Saam Welzijn, dit jaar weer een gratis scootmobieltraining.

Ook mensen die in het verkeer gebruik maken van driewielfiets kunnen deelnemen aan deze cursus. De cursus bestaat uit een theorieles en een praktijkles.

Deelnemers aan de cursus krijgen, tijdens de theorieles, informatie over de actuele verkeersregels en tijdens de praktijkles gaan zij oefenen op een uitgezet parcours waarbij lastige obstakels, onder deskundige begeleiding genomen kunnen worden.

De scootmobiel gebruiker en driewielfietser zijn steeds meer een vertrouwde verschijning in het verkeer. De scootmobiel en driewielfiets zijn voor steeds meer mensen een uitkomst om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer.

Toch kan deelnemen aan het verkeer een heel waagstuk zijn. Door leeftijd, gebruik van medicijnen of door ziekte kunnen overzicht en reactievermogen veranderen. Daarbij komt dat de verkeersregels met enige regelmaat veranderen, waardoor u zich misschien onzeker en angstig gaan voelen in het verkeer. Reden genoeg om deze jaarlijkse training uit te voeren.

De geplande training bestaat uit een theorieles op dinsdagmorgen 12 april van 9.30 tot 12.00 uur in de Trefkoele+  te Dalfsen. Tijdens de theorieles worden de huidige verkeersregels, met illustratie van een fotopresentatie, met u doorgenomen.

De praktijklessen zijn op dinsdag 19 april van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur in de Trefkoele+, Sportzaal, te Dalfsen

Het is een waardevolle training waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Taxivervoer voor u en uw scootmobiel, van en naar de Trefkoele+, zal indien nodig geregeld worden. De kosten hiervan zijn voor rekening van de organisatie.     

U moet zich wel aanmelden voor deelname aan de training. Dit kan tot 4 april bij het Infopunt, tel.: 0529-793013 of per mail [email protected].

De praktijkles wordt met de eigen scootmobiel of driewieler gevolgd.

- Advertisment -

Meest Populair