20.4 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsBasisschool De Spiegel aan de slag op boomfeestdag

Basisschool De Spiegel aan de slag op boomfeestdag

DALFSEN – Op woensdag 16 november is tijdens de Nationale Viering boomfeestdag het Boomfeestseizoen 2022/2023 geopend. Leerlingen van de groepen 6 van CBS De Spiegel uit Dalfsen staken hun handen uit de mouwen om de Van Lentestraat van nieuwe bomen te voorzien. Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 in heel Nederland meer inzicht, kennis en begrip voor bomen te geven.

Wethouder Ruud van Leeuwen gaf in Dalfsen het officiële startsein en vertelde de kinderen meer over het belang van bomen. “Ze zijn belangrijk voor een gezond klimaat, dragen bij aan biodiversiteit en zorgen voor kleur en sfeer in onze leefomgeving. Vanuit de gemeente streven we naar een groen en biodiverse leefomgeving en deze boomfeestdag is de ideale mogelijkheid om de jonge inwoners van onze gemeente te inspireren en te leren over de wondere wereld van bomen”.

Biodiversiteit in de gemeente Dalfsen

Met de aanplant krijgt de Van Lentestraat een straatbeeld met een gevarieerd sortiment bomen. Zoals de Linde, Tulpenboom, Krentenboompje, Esdoorns en de Beverboom. De bomen gaan samen met de ondergroei van een bloemrijk kruidenmengsel hun bijdrage leveren aan een gezonde leefomgeving voor inwoners, planten en dieren. De leerlingen hebben zo bijgedragen aan een actueel maatschappelijk thema. Met hun inzet verdienden zij een tegoedbon voor de aanschaf van een eigen boom voor het te realiseren groene Schoolplein van CBS De Spiegel. Daarnaast ontvingen de leerlingen een Bomenpaspoort.

- Advertisment -

Meest Populair