DALFSEN – In de Raadsvergadering van eind vorig jaar heeft de gemeenteraad  van de gemeente Dalfsen een motie aangenomen om versnelt de gangbare openbare verlichting  te vervangen door ledlampen.

(Advertentie)
Huidige openbare verlichting gemeente Dalfsen wordt ledverlichting

Het college  heeft hier gehoor aangegeven en wil hier zo spoedig mogelijk mee beginnen.  Streven is om dit binnen twee jaar te realiseren.

Door te versnellen is de verwachting in 2025 gereed te zijn en zo alle openbare verlichting in de gemeente Dalfsen van ledlampen te voorzien.

Wethouder Ruud van Leeuwen is blij met dit besluit. ‘’Het levert een besparing op van ca. 150 mWh, dat is omgerekend zo’n 60 ton CO2 en dat is weer een flinke bijdrage aan de realisatie van het klimaat akkoord. Bovendien is de investering ook nog eens in 8 jaren terug verdiend, bij de huidige energieprijs.”

Sinds 2016 is de gemeente Dalfsen stapsgewijs bezig om de gangbare lichtbronnen te vervangen door led lichtbronnen. Er zijn ongeveer 7.000 openbare lichtbronnen in de gemeente Dalfsen. Momenteel is ongeveer 65% van de openbare verlichting vervangen door ledverlichting.

Share.