16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsOntwikkelingen klimaatwinkelstraat Dalfsen

Ontwikkelingen klimaatwinkelstraat Dalfsen

DALFSEN – In mei legt het college van de gemeente Dalfsen de kredietaanvraag voor de Klimaatwinkelstraat voor aan de gemeenteraad. De raad wordt gevraagd om vooruitlopend op het definitieve ontwerp het krediet beschikbaar te stellen. Hiermee wil het college voorkomen dat de uitvoeringsplanning te ver uitloopt. Anderzijds wil het college extra tijd inbouwen voor gesprek met belanghebbenden over onderdelen van het ontwerp.

In januari 2021 heeft de gemeenteraad besloten dat de Klimaatwinkelstraat het eerste project van het Centrumplan Dalfsen is dat wordt uitgevoerd. De Prinsenstaat en het Kerkplein worden op een duurzame en klimaatbestendige manier ingericht, als een aantrekkelijk winkel- en verblijfsgebied. Groen en bestand tegen hittestress en wateroverlast. De raad heeft in april 2022 besloten dat de Klimaatwinkelstraat autovrij wordt en niet meer benut wordt als rijroute voor auto’s. Ook vraagt de raad parkeergelegenheid in het ontwerp (nabij winkels) voldoende te waarborgen.

Concept definitief ontwerp

Een tussentijdse raadscommissie vond plaats op 3 april en de inloopbijeenkomst over het concept definitief ontwerp op 13 april. In totaal kwamen er zo’n 130 inwoners en ondernemers naar de inloopbijeenkomst om de tekeningen te bekijken en hun reactie te geven. Aan de hand van de reacties tijdens de raadscommissie, de inloopbijeenkomst en de gesprekken die nog gevoerd gaan worden, wordt het concept definitieve ontwerp op een aantal punten nog aangepast. In juni wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de meest recente versie van het definitieve ontwerp en de reacties. Dan wordt ook aan de raad gevraagd een oordeel te geven over de parkeervarianten voor het Kerkplein.

Planning en voortgang

Om te voorkomen dat de uitvoeringsplanning uit gaat lopen wordt wel al in mei aan de raad gevraagd om aanvullend krediet beschikbaar te stellen voor de uitvoering. Hierna kunnen de werkzaamheden met onderaannemers ingepland worden en materialen worden besteld. De werkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur zijn ingepland bij de nutspartijen. Start de uitvoering later dan nu is gepland, dan bestaat het risico dat de werkzaamheden van de nutspartijen opnieuw ingepland moeten worden. Dat kan voor een aanzienlijke vertraging zorgen.

Er worden met het besluit over de kredietaanvraag geen onomkeerbare besluiten genomen. Er is nog ruimte om op onderdelen het ontwerp aan te passen.

Meer informatie

Hier leest u meer over het concept definitief ontwerp: https://www.centrumplandalfsen.nl/documenten

Heeft u vragen over de Klimaatwinkelstraat? Mail deze naar [email protected] of kom langs op het inloopspreekuur in het voormalig politiebureau aan de Molendijk 9. Elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur kunt u hier terecht met al uw vragen over de Klimaatwinkelstraat.

- Advertisment -

Meest Populair